ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:47:00 μ.μ. | | |
Κρανίδι επετειακές εκδηλώσεις
Με επισημότητα εορτάστηκε φέτος η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ερμιονίδας.
Στην Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου, οι εκδηλώσεις για την επέτειο των διακοσίων και ένα χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ξεκίνησαν με την δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγ. Ιωάννη Προδρόμου, όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος, Ιωάννης Γεωργόπουλος, η πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου Ερμιονίδας Ελένη Γκαμίλη, η Αντιδήμαρχος Αντωνία Αντωνοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Τσαμαδός, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας Αναστάσιος Τόκας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αναστάσιος Γανώσης, ο Διοικητής του Α.Τ Κρανιδίου Χρήστος Μπίμπας, οι σημαιοφόροι των σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων, οι πρόσκοποι και πλήθος πιστών.
Στην συνέχεια, στην Πλατεία Παπαρσένη ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου προς τιμήν του κληρικού Κρανιδιώτη πολεμιστή του 1821 Αρσένιου Κρέστα.
Έπειτα, στην Πλατεία Ρέπουλη στο Ηρώο πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και Φορέων καθώς και από μαθητές των Σχολείων του Δήμου Ερμιονίδας.
Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου, Ελένη Στογιάννου.
Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία επί του κεντρικού δρόμου, στην οποία συμμετείχαν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Πρόσκοποι και ο Αθλητικός Σύλλογος «Ηρακλής», με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί με θαυμασμό.
Οι εκδηλώσεις έλαβαν τέλος στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείο Κρανιδίου με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές των σχολείων και την χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Δημήτρη Κοντοκάλη.
Τελετάρχης των επετειακών εκδηλώσεων στην ΔΕ Κρανιδίου ήταν ο Αντιδήμαρχος, Ιωάννης Τσαμαδός, ενώ την ευθύνη και τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων στις Τοπικές Κοινότητες είχαν οι Πρόεδροι Συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας.
Με σεβασμό στο μήνυμα που εκπέμπει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου καμαρώσαμε και χειροκροτήσαμε όλα τα παιδιά που με την παρουσία τους, τόνωσαν το εθνικό μας αίσθημα και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά μας. Ο τιμητικός εορτασμός της Εθνικής αυτής ημέρας είναι το ελάχιστο χρέος απέναντι στη μνήμη των ανθρώπων που έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία της Ελλάδας.

Γραφείο Δημάρχου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ