ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Οργανωμένη περιήγηση στα Βιομηχανικά Μνημεία της Αργολίδας στις 27 Μαρτίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:24:00 π.μ. | |
Εκδρομή
Ναύπλιο, προορισμός πασίγνωστος από την δημιουργία του Ελληνικού κράτους. Έχουν συρρεύσει διασημότητες , επίσημοι και βεβαίως όλοι μας έστω για μια μέρα έχουμε πάει για καφέ ή εκδρομή με το σχολείο. Οι Μυκήνες , η Τίρυνθα , το Παλαμήδι είναι τόποι περπατημένοι από πλήθος τουριστών.
Εδώ στην ΒΙΔΑ προσπαθήσαμε να «δούμε» λίγο διαφορετικά αυτόν τον φημισμένο τόπο. 

Τρέξαμε οργανώσαμε, προβληματιστήκαμε για την βέλτιστη διαδρομή γιατί είμασταν σίγουροι πως η «βιομηχανική» προσέγγιση θα φανέρωνε κτίρια και ιστορίες εξίσου σημαντικές με αυτές του Αγαμέμνονα, του Ευρυσθέα ή του Σταϊκόπουλου & Μοσχονησιώτη. Ιστορίες άγνωστες στο ευρύ κοινό μα εξίσου σημαντικές όσον αφορά τις αλλαγές που έφεραν στην ζωή του τόπου.

Είμαστε εδώ λοιπόν για να αναδείξουμε την βιομηχανική ανάπτυξη που έφεραν στην περιοχή φωτισμένα μυαλά με τα εργοστάσια κονσερβοποιίας, κλωστουφαντουργίας, καπνεργοστάσια, και την σιδηροδρομική σύνδεση του Άργους - Ναύπλιου με κεντρικά λιμάνια.

Θα σας περιμένουμε στις 27 Μαρτίου ημέρα Κυριακή, στο μεγάλο πάρκινγκ του λιμανιού του Ναυπλίου στις 10.30 το πρωί με πολυτελές λεωφορείο και με τις απολαυστικές ιστορίες της ξεναγού μας Ματίνας Χουντάλα, για να περιηγηθούμε σε διάφορα σημεία της βιομηχανικής κληρονομιάς της Αργοναυπλίας.

Η περιήγηση θα διαρκέσει περίπου 3-3,5 ωρες. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η δράση θα γίνει καθώς η φιλοξενία στο λεωφορείο μας προστατεύει από άσχημα καιρικά φαινόμενα. Όταν θα βγαίνουμε έξω για επίσκεψη θα κλείνουμε το μάτι στον Θεό. Το χουμε ξανακάνει μας ξέρει και μας θέλει...

Το σημείο συνάντησης είναι ΕΔΩ : https://www.google.com/.../data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ:
•την καλή σας διάθεση (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ) ,
•το πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού (ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΓΑΡ) μαζί με τις μασκούλες σας και
•25 ευρώ για το αντίτιμο της εκδήλωσης αυτής το οποίο το πληρώνετε επιτόπου
•Το αντίτιμο για τα ΜΕΛΗ της ΒΙΔΑς είναι 20 ευρώ.
•Φοιτητές, Μαθητές & Ανεργοι πληρώνουν 15 ευρώ με την επίδειξη της ταυτότητας τους.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για να εξασφαλίσετε την θέση σας στην δράση:
αποστολή ενός ΜΑΙL στο vidaomada@gmail.com μέχρι τις 23 Mαρτίου
ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε το απαιτούμενο λεωφορείο.

Ο ελάχιστος αριθμός για να πραγματοποιηθεί η δράση ειναι 18 άτομα.

Όσοι Αθηναίοι και άλλοι εκτός Αργολίδας προγραμματίζουν να περάσουν το 3ήμερο της 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο μπορούν να εμπλουτίσουν τον χρόνο τους με την περιήγηση μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά και από προηγούμενες δράσεις μας πως σας προσφέρουμε κάτι ιδιαίτερο και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Μην λέιψετε.

Όποιος/-α επιθυμεί, μπορεί να εγγραφεί ως μέλος μας ακόμα και την ημέρα εκείνη και να λάβει επιτόπου την έκπτωση των μελών.

Για να εγγραφείτε μέλη στη ΒΙΔΑ ΑΜΚΕ η ετήσια συνδρομή είναι 30€ και 20€ η εφάπαξ εγγραφή: https://vidarchives.gr/tropoi-symmetochis#member.

Θα είναι χαρά και τιμή μας να βρεθούμε μαζί στους δρόμους της βιομηχανικής άνθισης της Αργολίδας.

Με εκτίμηση
Για τη ΒΙΔΑ ΑΜΚΕ
Ηρακλής Φασουράκης
www.vidarchives.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ