ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

«Διαφυγές»: Παράσταση θεάτρου φόρουμ στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:07:00 μ.μ. | | |
Θέατρο
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας διοργανώνει επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές/εμψυχώτριες νεανικών ομάδων και γονείς.


Στο εργαστήριο θα παρουσιαστεί το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα "Διαφυγές", όπως αυτό παρουσιάζεται σε μαθητές σε σχολεία και θα συζητηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει το θέατρο φόρουμ στην εκπαίδευση.

Ναύπλιο Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, 6.30μμ-9.00μμ, Τόπος: 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

Παίζουν: Άλκηστις Βασιλάκου, Ελένη Δριβάκου, Βασίλης Κλησιάρης, Αναστασία Κόρδαρη
Εμψύχωση-"Τζοκερ": Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου

Το πρόγραμμα "Διαφυγές" είναι ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα-παράσταση θεάτρου φόρουμ για τη λήψη αποφάσεων και την πρόληψη. Είναι ένα καλά οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και παράσταση για σχολεία, που χρησιμοποιεί το θέατρο και κυρίως το "θέατρο Φόρουμ" ως εργαλείο. Υλοποιείται με παρέμβαση στο σχολείο ή σε άλλο χώρο από μια ομάδα ηθοποιών-παιδαγωγών. Η παρέμβαση (διάρκεια: 2.5ώρες, για 25-50 παιδιά Γ Γυμνασίου-Λυκείου) περιλαμβάνει δραστηριότητες με τους μαθητές/μαθήτριες και μια παράσταση θεάτρου φόρουμ, δηλ. παράσταση, στην οποία οι μαθητές/κοινό παίρνουν μέρος.

Η παράσταση - εργαστήριο αποτελείται από τρία (3) μέρη:

Μέρος Α: παιχνίδι ενεργοποίησης σχετικά με το θέμα της παράστασης.

Μέρος Β: παρουσίαση της παράστασης «Διαφυγές», η οποία ακολουθείται από συζήτηση σχετικά με τους χαρακτήρες του έργου μέσω της τεχνικής της «ανακριτικής καρέκλας».

Μέρος Γ: το «Φόρουμ», κατά το οποίο η παράσταση ξαναπαίζεται και το κοινό παρεμβαίνει επί σκηνής, προσπαθώντας με αυτοσχεδιασμούς να ενδυναμώσει τον χαρακτήρα, ο οποίος έχει ανάγκη ενδυνάμωσης, και να οδηγήσει την ιστορία σε ένα διαφορετικό τέλος.

Η παράσταση-πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό της έχουν εγκριθεί και από το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ.

Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος Διαφυγές στην ιστοσελίδα www.theatroedu.gr και ΕΔΩ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα γίνει κλήρωση. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (με πληρωμένη τη συνδρομή 2022 ..περισσότερα ΕΔΩ)
ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΔΩ

ΜΕΤΡΑ COVID: Όλες/ όλοι οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Σε διαφορετική περίπτωση οφείλουν να έχουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών. Καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου/εργαστηρίου η χρήση χειρουργικής μάσκας ή μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) είναι υποχρεωτική."

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Συνεργασία: ΔΔΕ Αργολίδας-Σχολικές Δραστηριότητες, Κέντρο Πρόληψης Αργολίδας "Ελπίδα Ζωής"

Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 /info@theatroedu.gr / www.TheatroEdu.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ