ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Το 3ο Λύκειο Άργους στη Εuroscola της 30ης Μαρτίου 2022

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:29:00 μ.μ. | | |
Μαθητές
Το 3ο ΓΕΛ Άργους είχε τη τιμή να είναι ένα από τα πέντε Ελληνικά Σχολεία που προτάθηκαν για να συμμετέχουν στη Εuroscola σε σύνολο 80 Ευρωπαϊκών Σχολείων από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν αφιερωμένη στη συνθήκη της Ρώμης του 1957, δηλαδή στα 65α γενέθλια της ΕΕ και στη Δημοκρατία της 30ης Μαρτίου 2022
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε απ΄ευθείας σύνδεση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ήταν πολύ ενδιαφέρον για τους μαθητές. Ξεκίνησε με την ομιλία της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κας Ρομπέρτα Μέτσολα και συνεχίστηκε με την ομιλία του κ. Μπέρναρντ Όφφεν, επιζώντα του Ολοκαυτώματος. 
 Έχοντας επιβιώσει στο Γκέτο της Κρακοβίας και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί ο κ. Μπέρναρντ Όφφεν απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και των μαθητριών των Σχολείων που συμμετείχαν. Ερωτήσεις επίσης μαθητών και μαθητριών για όλα τα επίκαιρα θέματα της ΕΕ δέχτηκε και απάντησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μίχαλ Σιμέτσκα. 
Tέλος ο κ. Μάρκους Βαρασίν, Γραμματέας της Ειδικής Επιτροπής για τις Εξωτερικές Παρεμβάσεις στις Δημοκρατικές Διαδικασίες της ΕΕ, στα πλαίσια ενός καινοτόμου εργαστηρίου καταιγισμού ιδεών, εξοικείωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες με τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας αλλά και τις απειλές που αυτή δέχεται σήμερα στο Διαδίκτυο.
Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό το αφιέρωμα από τους διοργανωτές στη φωτογραφίας τους, η οποία κέρδισε το διαγωνισμό της Εuroscola. Επίσης τους δόθηκε η δυνατότητα να ακουστεί η γνώμη τους σχετικά με την παραπληροφόρηση, τα fake News, τα πολωτικά μηνύματα και πως αυτά απειλούν την Δημοκρατία.
Συγχαίρουμε την καθηγήτρια κα Σταματάκη Στέλλα η οποία συντόνισε την προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών μας για την συμμετοχή τους στην παραπάνω διοργάνωση και την ομάδα των Juniors Ambassadors που συμμετείχαν.
Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ