ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Α. Πουλάς: Η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη δημόσια υγεία σε κλειστές συσκέψεις και ερήμην της κοινωνίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:36:00 μ.μ. |
Α. Πουλάς
Σημεία ομιλίας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση της από 17.3.2022 Επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς – Έργο VIII, Παράρτημα 12 της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος ”Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας»

«Η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη δημόσια υγεία σε κλειστές συσκέψεις και ερήμην της κοινωνίας»


· Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με 28.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό, με τα κρούσματα καθημερινά να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα και με τον αριθμό των διασωληνωμένων να είναι παγιωμένος τις τελευταίες ημέρες στους 350 και ενώ η κοινωνία και η οικονομία δεν έχουν συνέλθει από τις συνέπειες δύο χρόνων παλινωδίας και αντιφατικότητας, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ένα σχέδιο νόμου το οποίο συνεχίζει την συνήθη τακτική της των παρατάσεων, χωρίς για άλλη μία φορά να δίνει λύση στα σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας.

· Αναφορικά με την υλοποίηση του έργου 8 της από 6.9.2018 σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρά το προφανές όφελος από την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου στην Πελοπόννησο- το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης- δεν θα αφήσω ασχολίαστη την επιλογή σας να περιβληθεί με τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου.

· Με το καθεστώς αυτό στην ουσία επιτρέπετε την άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον Ιδιωτικό τομέα. Δημιουργείτε Νοσοκομεία δύο ταχυτήτων, ελαστικές σχέσεις εργασίας, δίνετε το πράσινο φως για κατά παρέκκλιση συμβάσεις προμηθειών, διορισμούς από το παράθυρο και άλλες μεθοδεύσεις.

· Εσείς μας αναφέρετε συνέχεια ως παράδειγμα νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, εμείς μπορούμε να σας αναφέρουμε μία πλειάδα νοσοκομείων των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης και τα μεγάλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές της χώρας τα οποία είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τα οποία λειτουργούν πάρα πολύ καλά.

· Και ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από την αρχή της πανδημίας, με λιγότερο προσωπικό, με εξουθενωμένους υγειονομικούς και χωρίς καμία ουσιαστική επιβράβευση από την κυβέρνηση, εσείς νομοθετείτε εν κρυπτώ την κατάργηση της μονιμότητας των γιατρών του ΕΣΥ.

· Πριν μερικές ημέρες επισκεφτήκατε τις Νοσηλευτικές μονάδες Άργους και Ναυπλίου για να δείτε από κοντά τα προβλήματα τους. Στην ουσία αυτό που κάνατε ήταν να ευλογήσετε τα γένια σας σε μία κλειστή σύσκεψη με μία κουστωδία 15-20 ατόμων κομματικά προσκείμενων στη Νέα Δημοκρατία και απαξιώσατε τους εργαζόμενους τους οποίους δεν ακούσατε.

· Η δημόσια υγεία συνιστά πρώτιστη κυβερνητική προτεραιότητα δημοσίου συμφέροντος. Δεν είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα να τη διαχειρίζεστε σε κλειστές συσκέψεις με τους δικούς σας ανθρώπους και ερήμην της κοινωνίας.

· Μην κάνετε το λάθος να θεωρείτε ότι έχετε λάβει κάποιου είδους συγχωροχάρτι από τους πολίτες. Γιατί όσο και να φτιάχνουν κλίμα υπέρ σας τα φίλια δημοσιογραφικά μέσα, η κοινωνία βράζει.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ