ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

4η διαδικτυακή συνάντηση: "ΙNTER διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή. Do ut des."

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:55:00 μ.μ. |
4η διαδικτυακή συνάντηση
Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, στις 18:00΄συναντιόμαστε για τέταρτη φορά διαδικτυακά και μετέχουμε στους INTER διαλόγους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που οργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με την Ομότιμη Καθηγήτρια, Άλκηστις Κοντογιάννη. 
Στο «Συμπόσιο: INTER διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή. Do ut des», θα εισηγηθούν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την εκπαίδευση στις φυλακές και έχουν χρησιμοποιήσει πρωτότυπες μεθόδους καταθέτοντας τις εμπειρίες τους.

Η εκπαίδευση των κρατουμένων η οποία απαιτεί υψηλές διδακτικές εφαρμογές, καλύπτει δημιουργικά τον «άχρονο» χρόνο των εγκλείστων, προσφέροντας τη δυνατότητα για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων με την συνεργασία και επαφή με εκπαιδευτές, που έρχονται στη φυλακή και τελικά εκπροσωπούν μια διάθεση και επίσκεψη της κοινωνίας προς αυτούς. Είναι επόμενο οι διεργασίες αυτές στο σύνολό τους να επιδρούν θετικά στην ψυχολογία του έγκλειστου. Η εκπαίδευση καθίσταται δίαυλος επικοινωνίας, αποφορτίζοντας τον κρατούμενο από τα δεινά του εγκλεισμού και προετοιμάζοντάς τον για την κοινωνική και επαγγελματική επάνοδό του στην κοινωνία με ανεπτυγμένη αυτοπεποίθηση και περισσότερες δεξιότητες.
Η παρουσίαση και ο συντονισμός της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί από τον Κώστα Μάγο, αναπληρωτής καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη συζήτηση θα κατευθύνει ο κύριος Μιχάλης Τραιτσης , σκηνοθέτης και θεατρικός παιδαγωγός του Balamòs Teatro στην Ιταλία.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν το Συμπόσιο, μέσω της σελίδας του Συμποσίου στο Facebook: «Συμπόσιο, η εκπαίδευση στις φυλακές. INTER – dialogues», στην οποία θα πραγματοποιείται προβολή σε ζωντανή σύνδεση. www.facebook.com

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορούν να υποβληθούν ερωτήματα, έτσι ώστε στο τέλος της Συνεδρίας να απαντηθούν από τους εισηγητές.
Θα δοθεί και Βεβαίωση Παρακολούθησης. Όσοι επιθυμούν να την παραλάβουν, θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική φόρμα αίτησης κατά την έναρξη της Συνεδρίας και άλλη μία κατά τη λήξη της Συνεδρίας. Οι ηλεκτρονικές φόρμες αίτησης θα αναρτηθούν ακριβώς από κάτω, στα σχόλια της σελίδας του Συμποσίου, στο Facebook. Η ως άνω διαδικασία θα τηρηθεί αυστηρώς. Η Βεβαίωση παρακολούθησης θα σταλεί εντός ολίγων ημερών στο email που θα δηλωθεί στην ηλεκτρονική φόρμα αίτησης.

Θα είναι σημαντικό να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ