ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

4.000 υπερπολυτελή αυτοκίνητα βούλιαξαν στην θάλασσα του Ατλαντικού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:54:00 μ.μ. | | |
Πλοίο στον Ατλαντικό
Το φορτηγό πλοίο Felicity Ace που μετέφερε χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα από τη Γερμανία στις Ηνωμένες Πολιτείες, βυθίστηκε στα μέσα του Ατλαντικού, 13 ημέρες μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ο Joao Mendes Cabecas, λιμενικός του πλησιέστερου λιμανιού στο νησί Faial, είπε στο Reuters ότι το Felicity Ace με σημαία Παναμά βυθίστηκε καθώς ξεκίνησαν οι προσπάθειες ρυμούλκησής του λόγω δομικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη φωτιά και την ταραγμένη θάλασσα.

«Όταν ξεκίνησε η ρυμούλκηση… άρχισε να μπαίνει νερό», είπε. «Το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του και βυθίστηκε».

Το πλοίο βυθίστηκε περίπου 400 χιλιόμετρα ανοιχτά των Νήσων Αζόρες της Πορτογαλίας καθώς ρυμουλκούνταν, ανέφερε σε δήλωση η MOL Ship Management στη Σιγκαπούρη.

Ελικόπτερο της πορτογαλικής Πολεμικής Αεροπορίας εκκένωσε τα 22 μέλη του πληρώματος όταν ξέσπασε η φωτιά, με αποτέλεσμα το πλοίο να αφεθεί στο έλεος των κυμάτων.

Αν και δεν είναι σαφές πόσα αυτοκίνητα βρίσκονταν στο πλοίο, σκάφη αντίστοιχα του μεγέθους του Felicity Ace μπορούν να μεταφέρουν τουλάχιστον 4.000 οχήματα.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αρνήθηκαν να αναφέρουν πόσα οχήματα και ποια μοντέλα βυθίστηκαν, όμως οι αντιπρόσωποί τους ήρθαν σε επαφή με πελάτες της Porsche στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Εργαζόμαστε ήδη για να αντικαταστήσουμε κάθε αυτοκίνητο που επηρεάστηκε από αυτό το περιστατικό και τα πρώτα νέα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν σύντομα», δήλωσε ο Angus Fitton, αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων της Porsche Cars North America, Inc.

Το πλοίο μετέφερε ηλεκτρικά και μη οχήματα, σύμφωνα με τις πορτογαλικές αρχές, ενώ φημολογείται πως η φωτιά στις 16 Φεβρουαρίου ξέσπασε από τις μπαταρίες λιθίου που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα.

Με πληροφορίες από abc.net.au
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ