ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Κάλεσμα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας για συμμετοχή στην απεργία στις 6/4

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:22:00 π.μ. | | |
Απεργία
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας καλεί όλους τους Εργαζόμενους, Άνεργους και Συνταξιούχους της περιοχής να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.) για την TETΑΡTΗ 6 AΠΡΙΛΙΟΥ 2022.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· ΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ με άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ΚΑΙ ταυτόχρονη αποκατάσταση της ρύθμισής του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και θωράκισής του με πρόσθετους οικονομικούς όρους για ολους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα χωρίς εξαιρέσεις.

· ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ για την κατάρτιση Κλαδικών και Ομοιοπαγγελματικών ΣΣΕ, με αυξήσεις στις αποδοχες και αποκατάσταση / βελτίωση στους όρους εργασίας .

· ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ Της ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ με οικονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το πληθωριστικό σοκ.

· ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ Της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗς ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΣΕ με άρση των φιλοεργοδοτικών εμποδίων στη διαδικασία επέκτασης της δέσμευσής τους και στην πρόσβαση στη μονομερή προσφυγή στη Διαιτησία.

· ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ με κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων και της κρατικής αδειοδότησης στην ίδρυση και τη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των δικαιωμάτων συλλογικής εκπρόσώπησης των εργαζομενων , με ταυτόχρονη αυστηριοποίηση των κυρώσεων στους εργοδότες που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση..

· ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία με θωράκιση του 40ωρου, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης, αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας και καταργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας.

· ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ σε μισθοδοτούμενους με το ενιαίο μισθολόγιο εργαζόμενους, με συμβάσεις ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ σε φορείς του Δημοσίου.

· ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που απολύθηκαν ή δρομολογείται η απολυσή τους στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της χώρας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Άργος 31/3/2022

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ