ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: 8η Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:11:00 μ.μ. |
Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας
Μέρα πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΝΑΥΠΛΙΟ

Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία.

Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και αυτό της Ρωσίας από την άλλη. Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των επιχειρηματικών ομίλων και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Τιμάμε αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, για να δυναμώσει τώρα ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, πρωτοστατώντας παράλληλα για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες των γυναικών στην εργασία, στην υγεία και στην κοινωνική προστασία της μητρότητας.

Οι συναδέλφισσες γυναίκες στον κλάδο μας εργάζονται σε άθλιες συνθήκες, με εξαντλητικά ωράρια, σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών, μέσα στα νερά για ατέλειωτες ώρες. 10ωρα 12ωρα 14ωρα, Σάββατα και Κυριακές για να βγει η παραγωγή. Όρθιες πάνω στις γραμμές παραγωγής και ούτε συζήτηση για προσωπικό ελεύθερο χρόνο για κοινωνική ζωή και δράση.

Οι ελλείψεις σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας – υγιεινής και ασφάλειας στα εργοστάσια (συσκευαστήρια, ιχθυοτροφεία, ζύμες κλπ), ο αποδεκατισμός του ΣΕΠΕ από όλες τις κυβερνήσεις, με ελάχιστους επιθεωρητές, ελάχιστα μέσα, ελάχιστες δυνατότητες υπεράσπισης των εργαζομένων, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων γυναικών και ανδρών.

Μόνο μέσα από το συλλογικό οργανωμένο αγώνα του συνδικάτου μας, μπορεί κάθε εργαζόμενη να βρει τη δύναμη ώστε με τη δική της αποφασιστική θέληση, στάση, συμμετοχή και δράση, να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, κάθε είδους διάκριση, τη βία, την ανισότητα.

Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων, της υγείας μας.

Δυναμώνουμε τον οργανωμένο αγώνα για:

· Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

· Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας!

· Να ξηλωθούν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.

· Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

· Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

· Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ