ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Αντιπολεμική ανακοίνωση του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:19:00 μ.μ. | |
no war
Οι Συνταξιούχοι του Δημοσίου από ολόκληρη τη χώρα καταδικάζουμε με κάθε τρόπο την απάνθρωπη και εγκληματική στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στα εδάφη που κυριαρχικά ανήκουν στο κράτος της Ουκρανίας.


Οι πολεμικές επιχειρήσεις εξελίσσονται με θύματα χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, που τις στέλνουν άδικα στον θάνατο, στην αναπηρία και τον ξεριζωμό και με απίστευτες καταστροφές σε κτιριακές εγκαταστάσεις κατοικιών, εργοστασίων, νοσοκομείων ακόμα και σχολείων και εκκλησιών.

Η χώρα της Ουκρανίας αιματοβάφεται, καταστρέφεται, ερημώνεται και ο λαός της ζει την πιο σκληρή και βίαιη βαρβαρότητα, χάριν των μεγάλων συμφερόντων, που εμφανίζονται συγκρουσιακά στο μοίρασμα των πηγών ενέργειας, που προσφέρουν τεράστια κέρδη σε μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα και τα οποία αξιολογούνται σπουδαιότερα από την ανθρώπινη ζωή.

Εκφράζουμε έντονα τους φόβους μας για την μετατροπή αυτής της πολεμικής σύρραξης σε πόλεμο με γενικευμένα χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα τη χρήση του πυρηνικού οπλοστασίου που διαθέτουν πλέον αρκετές μεγάλες χώρες και που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικό όλεθρο την ανθρωπότητα.

Ο ελληνικός λαός, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και η νεολαία μας αρνούμαστε να αποδεχτούμε τέτοιου είδους πράξεις ανάμεσα στους λαούς.

Καλούμε την Ευρώπη να πάρει άμεσα κάθε πρωτοβουλία με άμεση πρακτική εφαρμογή, που θα υποχρεώνει όλους τους λαούς που ζουν στη Γηραιά Ήπειρο να επιβάλουν τον απόλυτο σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα κάθε χώρας, να επιβάλει την ανθρώπινη ελευθερία, την αυτοδιάθεση των λαών και να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή ως το υπέρτατο αγαθό, πάνω από κάθε είδους συμφέροντα και επιδιώξεις.

Καλούμε τον ΟΗΕ και όλες τις αρχές του Διεθνούς δικαίου να επιβάλουν σε όλα τα κράτη να σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες που απορρέουν από τα καταστατικά τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση της πατρίδας μας να στηρίξει τον Ουκρανικό λαό με ανθρωπιστική βοήθεια, χωρίς καμία εμπλοκή στη σύγκρουση αυτή με αποστολή πολεμικού υλικού, χωρίς καμία αποστολή ανθρώπινου δυναμικού, που μπορεί να οδηγήσει Έλληνες στρατιωτικούς σε θύτες ή ενδεχόμενα θύματα αυτού του πολέμου.

Τέλος απαιτούμε να μπει τώρα τέρμα στον άδικο αυτό πόλεμο που ήδη οι συνέπειές του επηρεάζουν έντονα και τη δική μας ζωή στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα, το ρεύμα και σχεδόν σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και όχι μόνο.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον λαό της Ουκρανίας, αλλά και στον λαό της Ρωσίας, που εκτιμούμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν συμφωνεί με αυτή την πολεμική σύγκρουση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ