ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Η Ρωσία βομβαρδίζει το Κίεβο - Χτύπησε τον πύργο τηλεπικοινωνιών (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:15:00 μ.μ. | | | |
Ουκρανία
Η Ρωσία βομβάρδισε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος τον πύργο της τηλεόρασης στο Κίεβο. Τα ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια σταμάτησαν να εκπέμπουν, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι η εφεδρική μετάδοση ορισμένων καναλιών θα ξεκινήσει "σε σύντομο χρόνο".

Ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν πως πέντε άτομα σκοτώθηκαν.

Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε έναν τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο, διακόπτοντας πιθανώς το σήμα του, δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Χερασένκο, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης, ανέφερε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο 1+1.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε την Ρωσία βάρβαρη για την επίθεση στον πύργο που βρίσκεται κοντά σε μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ, τόπος μιας από τις μεγαλύτερες σφαγές Εβραίων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού Ολοκαυτώματος. "Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον πύργο της τηλεόρασης, κοντά στο μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ ανέφερε στο Twitter. "Οι Ρώσοι εγκληματίες δεν σταματούν σε τίποτα, συνεχίζοντας τη βαρβαρότητά τους. Ρωσία = βάρβαροι".

"Ο τηλεοπτικός πύργος του Κιέβου, ο οποίος μόλις χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο, βρίσκεται στην περιοχή του Babyn Yar. Στις 29-30 Σεπτεμβρίου 1941, οι Ναζί σκότωσαν εδώ πάνω από 33 χιλιάδες Εβραίους. 80 χρόνια αργότερα, οι Ρώσοι Ναζί χτυπούν την ίδια γη για να εξοντώσουν τους Ουκρανούς. Κακό και βάρβαρο", ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

Ζελένσκι: Tουλάχιστον 5 νεκροί, η ιστορία επαναλαμβάνεται

"Προς τον κόσμο: τι νόημα έχει να λέμε "ποτέ ξανά" για 80 χρόνια, αν ο κόσμος μένει σιωπηλός όταν πέφτει μια βόμβα στην ίδια τοποθεσία του Babyn Yar; Τουλάχιστον 5 νεκροί. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…", έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Twitter.

Πανικός στον κεντρικό σταθμό

Λίγο πριν τον βομβαρδισμό ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο με αυτόπτεις μάρτυρες να καταγράφουν τον πανικό που επικράτησε στον κεντρικό σταθμό της πόλης. Ηλικιωμένοι, παιδιά, ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες έτρεξαν να βρουν καταφύγιο.

Νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι θα βομβαρδίσει υποδομές των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας στο Κίεβο καλώντας τους αμάχους που ζουν κοντά να φύγουν από αυτές τις τοποθεσίες.

"Για τον τερματισμό των κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ρωσίας, θα πραγματοποιηθούν πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας κατά τεχνολογικών υποδομών της SBU (υπηρεσία ασφαλείας) και του κύριου κέντρου της Μονάδας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων στο Κίεβο. Καλούμε τους κατοίκους του Κιέβου που ζουν κοντά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κανασένκοφ.

Ουκρανία: Η Ρωσία ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση παραπληροφόρησης

Παράλληλα, η Ρωσία ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια "ευρείας κλίμακας επιχείρηση παραπληροφόρησης και ψυχολογικού πολέμου" κατά της Ουκρανίας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov.

"Στόχος είναι να σπάσει την αντίσταση των Ουκρανών και του ουκρανικού στρατού με ψέματα", είπε ο Reznikov.

"Ως "επιβεβαίωση" αυτού, θα διαδοθούν πλαστά -υποτίθεται υπογεγραμμένα- έγγραφα καθώς και επεξεργασμένα ψεύτικα βίντεο", είπε ο Reznikov.

"Αυτό θα είναι ψέμα. Αυτό δεν θα συμβεί. Δεν θα υπάρξει παράδοση! Μόνο νίκη", πρόσθεσε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ