ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Αναφορά Γ. Γκιόλα: Κίνδυνος να χαθεί το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης των Μυκηναϊκών τάφων στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:10:00 μ.μ. |
Γιάννης Γκιόλας
Αναφορά κατέθεσε σήμερα 10-3-2022 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη σχετικά με τον κίνδυνο να παρέλθει ο χρόνος που απαιτείται για την προστασία και ανάδειξη των Μυκηναϊκών τάφων στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Πρόκειται για την δεύτερη αναφορά του βουλευτή για το ίδιο θέμα, μέσα σε διάστημα 3 μηνών, αφού και στις 23 Δεκεμβρίου 2021 είχε ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο να επιληφθεί του θέματος.

Τώρα, η ανακοίνωση του Υπουργείου ουσιαστικά περιορίζει τις πιθανότητες να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες στο χρόνο που απομένει, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν και οι σχετικές πιστώσεις για την ολοκλήρωση του έργου.


Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

10-3-2022

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την κ. Υπουργό

Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης των Μυκηναϊκών τάφων στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου»

Με την παρούσα αναφορά σας κοινοποιώ την από 9-3-2022 επιστολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν, Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά με τις εγκρίσεις των μελετών για την ανάδειξη και προστασία των Μυκηναϊκών τάφων στον Ι.Ν.Ευαγγελίστριας Ναυπλίου από το Κ.Α.Σ.

Η έγκριση που τελικά δίδεται την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και μετά από αδράνεια και κωλυσιεργία του Υπουργείου Πολιτισμού δύο και πλέον ετών, καθιστά την ολοκλήρωση του έργου δυσχερή, αφού ούτε ο χρόνος επαρκεί αλλά ούτε και πόροι υπάρχουν για την ολοκλήρωση των μελετών και του έργου.

Η ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου είναι προφανής και θα πρέπει να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το σημαντικό έργο της ανάδειξης και προστασίας των Μυκηναϊκών τάφων, στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1)Την από 9-3-2022 επιστολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2022

Ο καταθέτων βουλευτής
Γκιόλας Ιωάννης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ