ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Μαργαρίτα Σπυριδάκου για τις αποζημιώσεις παραγωγών εσπεριδοειδών: Η Λακωνία δεν είναι παραμεθόριος περιοχή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:48:00 μ.μ. | | |
Μαργαρίτα Σπυριδάκου
Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ της Αργολίδας τη δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γιώργου Γεωργαντά για τη χορήγηση γενναίας προκαταβολής 300€ ανά στρέμμα στους πληγέντες παραγωγούς εσπεριδοειδών της Π.Ε. Αργολίδας.

Η συγκεκριμένη δέσμευση, η οποία φυσικά είναι θετική εξέλιξη για τους Αργολιδείς παραγωγούς, προέκυψε κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του κ.Υπουργού με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ.Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Βουλευτή Αργολίδας κ.Γιάννη Ανδριανού, του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αργολίδας κ.Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Αθλητισμού και Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε. Αργολίδας κ.Γιάννη Μαντζούνη, καθώς και εκπροσώπων των παραγωγών.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει απολύτως εκτεθειμένη την Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα απέναντι στους συμπατριώτες μου Λάκωνες παραγωγούς εσπεριδοειδών που υπέστησαν μεγάλες ζημίες από τον παγετό του περασμένου Ιανουαρίου.

Μετά λοιπόν από την απαράδεκτη δημοσίευση για τη διαφήμιση των χειμερινών προορισμών όπου είχε αποκλειστεί εντελώς η Λακωνία, δυστυχώς βλέπουμε για μία ακόμη φορά οι Λάκωνες να αντιμετωπίζονται από τον κ.Νίκα ως πολίτες «δεύτερης κατηγορίας»(!)

Ο κ.Νίκας άλλωστε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 31ης Ιανουαρίου 2022 όπου συζητήθηκε το θέμα των ζημιών στα εσπεριδοειδή παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ κ.Λυκουρέντζου, ήταν φανερό πως προσπάθησε να υποβαθμίσει τις ζημιές από τον παγετό στη Λακωνία.

Απαιτούμε σήμερα κιόλας ο κ.Περιφερειάρχης και οι Λάκωνες συνεργάτες του, οι οποίοι είναι απολύτως απόντες από τα προβλήματα των συμπατριωτών μου, να απαντήσουν δημόσια εάν η δέσμευση του κ.Υπουργού για προκαταβολή 300€ ανά στρέμμα στους πληγέντες Αργολιδείς παραγωγούς ισχύει και για τους παραγωγούς της Λακωνίας.

Η αδιαφορία και η προκλητική άνιση μεταχείριση εκ μέρους του κ.Περιφερειάρχη της Λακωνίας, με υποχρεώνει να αναδεικνύω με κάθε τρόπο και να υπερασπίζομαι με τη θεσμική ιδιότητα που κατέχω τα συμφέροντα των πολιτών της Λακωνίας.

Κύριε Νίκα,

Η Λακωνία δεν είναι παραμεθόριος περιοχή και σας γνωρίζω ότι ο περήφανος λαός της ανταποδίδει αυτά που αρμόζουν σε όσους προσπαθούν να τον υποτιμήσουν.

Μαργαρίτα Σπυριδάκου
Ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ