ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Ελληνική Λύση: Τεράστιες οι ζημιές που προκάλεσε ο παγετός στα εσπεριδοειδή και κηπευτικά στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:24:00 π.μ. | | |
πάγος πορτοκάλια
Η σφοδρή κακοκαιρία που σημειώθηκε τον Ιανουάριο δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στον αγροτικό κόσμο του αργολικού κάμπου. 

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στα εσπεριδοειδή και στα κηπευτικά είναι τεράστιες, μετά την έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε και τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν. Αποτέλεσμα αυτών είναι τα πορτοκάλια να παγώσουν κυριολεκτικά, ενώ μεγάλες αναμένονται να είναι και οι ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο της περιοχής. 

Ο συνδυασμός των χαμηλών θερμοκρασιών, όπου λόγω του παγετού, άγγιξαν τους οκτώ βαθμούς υπό το μηδέν, με τη διακοπή ηλεκτροδότησης από την Δ.Ε.Η. και τη μη λειτουργία της αντιπαγετικής προστασίας, οδήγησε στην καταστροφή των εσπεριδοειδών. Οι καρποί πάγωσαν στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα να καθίσταται μη εμπορεύσιμο το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες, προκειμένου να γίνει εκτίμηση του ύψους της καταστροφής που έχουν υποστεί οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών του αργολικού κάμπου, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο, και να προχωρήσετε σε αποζημιώσεις;

Οι ερωτώντες Βουλευτές ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ