ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Έλσα Παπαδημητρίου: Η ιδιαίτερη περίπτωση πολιτικού της Αργολίδας - Ψήφισε το μνημόνιο, έμεινε πάντα "Μητσοτακική"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 π.μ. | |
Έλσα Παπαδημητρίου
Η πρώην βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Ελσα Παπαδημητρίου, που έφυγε χθες από την ζωή, ήταν μια πολύ ειδική περίπτωση πολιτικού. Με δυο λόγια, ήταν μια βουλευτής με ισχυρή άποψη και δεν δίσταζε να έρθει σε κόντρα με το κόμμα της και να θυσιάσει την πολιτική της καριέρα για να υπερασπιστεί τα πιστεύω της.

Ετσι, ήταν η βουλευτής που ψήφισε το μνημόνιο του 2010, ψήφος που την οδήγησε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ λίγους μήνες μετά ψήφισε και το χαράτσι στα ακίνητα. Ετσι, σταδιακά οδηγήθηκε εκτός πολιτικής…

Από την αρχή της καριέρας της δήλωνε πάντα "Μητσοτακική".

Κόρη του βουλευτή Αργολίδας της Ένωσης Κέντρου Δημήτρη Παπαδημητρίου ο οποίος ακολούθησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 1965 , η Ελσα έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας μόλις το 1984 σε ηλικία 42 ετών. Ήταν τότε που την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Ο Μητσοτάκης την διόρισε το 1990 γενική γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδα και το 1992 Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Η Ελσα Παπαδημητρίου πρωτοεξελέγη στην Αργολίδα το 1993 κι αμέσως μετά ήταν από τους πρώτους βουλευτές που άρχισε το αντάρτικο στον Μιλτιάδη Εβερτ, ο οποίος από την πλευρά του έκανε ότι μπορούσε για να μην ξαναεκλεγεί βουλευτής το 1996. 

Τότε ήταν που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την βοήθησε ακόμα μια φορά αποφασίζοντας να επισκεφθεί προσωπικά μαζί της την Αργολίδα , να μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ναύπλιο και να πάει μαζί της σε χωριά του νομού. Αν και ο πρώην πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά επιθυμούσε μια νίκη του Μιλτιάδη Εβερτ, εν τούτοις προκειμένου να σταθεί στην Ελσα έκανε αυτή την επίσκεψη, όπως έκανε και για δύο τρία ακόμα πρόσωπα που εκλέγονταν στην Πελοπόννησο και είχαν καλές σχέσεις μαζί του…και κακές με τον Μιλτιάδη Εβερτ (Τατούλης, Κοντογιαννόπουλος ).

Την περίοδο από το 1997 και μετά, όταν αρχηγός της ΝΔ έγινε ο Κώστας Καραμανλής, η Ελσα Παπαδημητρίου- αν και ουδέποτε βρέθηκε σε αντιπαράθεση μαζί του- δεν ήταν και από τα πλέον αγαπημένα του πρόσωπα, με αποτέλεσμα όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση, να μην αποκτήσει υπουργικό θώκο.

Στην εσωκομματική μάχη πάντως του 2009 οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν, ενώ μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, όλοι εκτίμησαν ότι ήταν θέμα χρόνου η αποστασιοποίησή της από τη Νέα Δημοκρατία. Οπως κι έγινε…

Πηγή: thetoc.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ