ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Κάλεσμα της Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας για συμμετοχή στον αγωνιστικό εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:45:00 π.μ. | |
Αργολίδα
Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στον αγωνιστικό εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, την Τρίτη 8 Μάρτη 2022, στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο, 7:00 μ.μ.

Το αγωνιστικό μήνυμα ανδρών και γυναικών στην κοινή πάλη για τη γυναικεία χειραφέτηση, για ισότιμα δικαιώματα στην εργασία και στην οικογένεια, για μισθούς, συντάξεις, μόρφωση, υγεία, ασφάλιση, δουλειά με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα, δεν μπορεί παρά να είναι δεμένο με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Η ίδια αιτία που γεννά τους ανταγωνισμούς, τους πολέμους και την προσφυγιά ευθύνεται ταυτόχρονα για την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων, για την πολύμορφη βία με την οποία έρχονται αντιμέτωπες.

Το ίδιο το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που στηρίζει η πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων τους και οπλίζει τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για να δολοφονούν λαούς, ευθύνεται για το γεγονός ότι καθημερινά συνθλίβονται στις μυλόπετρες του κέρδους οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, η χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη Ρωσική εισβολή και την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, που είναι το αποτέλεσμα των συνεχώς οξυνόμενων ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ με τη Ρωσία με στόχο το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, των ζωνών επιρροής και με θύματα τον Ουκρανικό, τον Ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Καταρρέουν στην πράξη οι μύθοι ότι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αποτελούν δήθεν εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας των λαών. Οι επιθετικές πρωτοβουλίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η εμπλοκή τους με την αποστολή πολεμικού υλικού, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός, τα εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ που ανακοινώνονται από την ΕΕ, οι κυρώσεις που επιβάλλονται και από τις δυο πλευρές, προειδοποιούν για γενικευμένη πολεμική σύγκρουση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκοντας να παίξει το ρόλο του καλού μαθητή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία, θέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους. Οι ευθύνες της είναι εγκληματικές:

· Στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, μέσω του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας

· Έδωσε το πράσινο φως ώστε το πολιτικό αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” να χρησιμοποιηθεί για τη στάθμευση ιπτάμενων τάνκερ των ΗΠΑ με προορισμό την Ουκρανία

· Από την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση στο Στεφανοβίκειο απογειώθηκαν τα πολεμικά ελικόπτερα Apache με κατεύθυνση την Πολωνία, ώστε να είναι σε ετοιμότητα να συμβάλλουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία

· Συζητά την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία

Μέσω των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών, που αναβαθμίζονται περαιτέρω με την νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που η κυβέρνηση θα φέρει για επικύρωση στη Βουλή στο επόμενο διάστημα, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε απέραντη βάση πολεμικής εφόρμησης, με το λαό μας να στοχοποιείται. Με τη συμμετοχή των βάσεων και υποδομών που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια οι ασκήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας, συγκεντρώθηκε τεράστια δύναμη πυρός στην Ανατολική Ευρώπη, λειτουργώντας ως ‘προσάναμμα’ για την πολεμική ανάφλεξη στην Ουκρανία τις τελευταίες μέρες. Οι βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα και σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να συμβάλλουν στους δολοφονικούς ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να συμβάλλουν στους δολοφονικούς ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κατά άλλων λαών.

Τιμάμε την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας δυναμώνοντας αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού!

Δυναμώνουμε την πάλη για:

· Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

· Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!

· Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

· Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!

· Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων – Όχι στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία!

· Αλληλεγγύη στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής!



ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΗΣΤΩΝ! ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!



Ναύπλιο, 7/3/2022
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ