ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Περιηγήσεις σε βιομηχανικά κτήρια και μνημεία της Πελοποννήσου από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΒΙ.Δ.Α.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:44:00 μ.μ. |
Αργοναυπλία
Η ΒΙ.Δ.Α., μετά την επιτυχημένη πρώτη περιήγηση του Φεβρουαρίου και το έντονο ενδιαφέρον που επέδειξε το κοινό-λάτρεις της βιομηχανικής κληρονομιάς, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, διοργανώνει εκ νέου μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση στα βιομηχανικά μνημεία της Αργοναυπλίας.

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΒΙ.Δ.Α. (Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής www.vidarchives.gr), έχει στόχο να καταγράψει, να διασώσει (σε φυσική ή ψηφιακή μορφή), να προβάλει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό και την Πολιτεία και εν τέλει να συμβάλει στη διατήρηση της ελληνικής βιομηχανικής κληρονομιάς και στην ανάπτυξη ενός πρωτότυπου τουριστικού προϊόντος σε ένα μεγάλο εύρος ανάλογων προορισμών.

Παρατηρείται, πως όλο και περισσότεροι θέλουν να εμβαθύνουν σε αυτή την ιδιαίτερη πτυχή της τοπικής τους ιστορίας. Όλο και περισσότεροι αναζητούν να γνωρίσουν τα βιομηχανικά μνημεία, καθώς αυτά αποτελούν τοπόσημα κάθε περιοχής, τόποι όπου έχουν αναπτυχθεί κοινωνικές δομές και σχέσεις απαράμιλλης συνοχής. Σχέσεις οι οποίες διατηρήθηκαν σε όλη την παραγωγική διάρκεια, σχέσεις που σηματοδότησαν οικογένειες, χωριά, πόλεις και γενικά την νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Η δράση αυτή της ΒΙ.Δ.Α. επιχειρεί να ξεδιπλώσει τις ιστορίες που σηματοδότησαν την ανάπτυξη της Ελλάδας, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αργοναυπλίας. Η περιήγηση σε επιλεγμένα βιομηχανικά μνημεία θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο και διαρκεί περίπου 3 ώρες, όπου θα παρουσιαστεί μέσω των διηγήσεων της ξεναγού Ματίνας Χουντάλα και μέσω οπτικοακουστικού υλικού, η τοπική ιστορία της βιομηχανίας.

Η περιήγηση αφορά και επισκέπτες του Ναυπλίου, λάτρεις της βιομηχανικής αρχαιολογίας, οι οποίοι επιβεβαιώνοντας την συμμετοχή τους θα τελειώσουν το τριήμερο τους με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον τρόπο.

Λεπτομέρειες για την κράτηση θέσης θα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

https://vidarchives.gr/news/2i-periigisi-sti-viomichaniki-argonayplia

https://www.facebook.com/events/1632555120419629

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου ευχαριστεί ιδιαιτέρως την δημιουργική ομάδα της ΒΙ.Δ.Α. που συμβάλει με κάθε τρόπο στην διαμόρφωση και προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων στην Πελοπόννησο και καλεί όλους τους φίλους του βιομηχανικού πολιτισμού να συμμετάσχουν σε αυτή την ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

Για τον

Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου
Κων/νος Μαρινάκος
Πρόεδρος Δ.Σ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ