ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Αγγελική Κοντοθανάση: Το ΠΑΣΟΚ της γενιάς μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:18:00 μ.μ. | |
Αγγελική Κοντοθανάση
Η μάχη της ανανέωσης στον χώρο της πολιτικής σκηνής, είναι μια μάχη, η οποία ξεκινά από το μηδέν. Εγγυητής της ενότητας και της προοπτικής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, είναι ο αγώνας όλων μας να μπορέσει η νέα γενιά από την θέση του πρωταγωνιστή πλέον να διεκδικήσει και να φτιάξει το μέλλον της, δείχνοντας σεβασμό πάντοτε στην ιστορία και στα παλαιότερα στελέχη της παράταξης. 

Δεν θα πρέπει κανείς να λησμονεί ότι η ανανέωση της παράταξης και του πολιτικού χώρου είναι ένα ζήτημα πολιτικής συμπεριφοράς καθώς και πολιτικού ήθους. Αδιαμφισβήτητα, είμαστε η γενιά που έχει ζήσει μόνο κρίσεις, χωρίς να έχουμε την «περίφημη» τύχη των παλαιότερων γενεών. Καθημερινά ο καθένας από εμάς δίνει τη δική του μάχη, με σκοπό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας, χωρίς να περιμένει από κανέναν να του «κρατήσει» το χέρι. Η δεκαετής οικονομική κρίση, η υγειονομική κρίση της πανδημίας και τώρα η ενεργειακή κρίση σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που από το 2010 μέχρι σήμερα δεν επιτρέπει στους νέους ανθρώπους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Μέσα από την αλλαγή γενιάς στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη , η νέα γενιά εισπράττει τα μηνύματα αισιοδοξίας και στήριξης της παράταξης, διότι κάποιος για πρώτη φορά συμπυκνώνει στην πράξη προτάγματα όπως η ανανέωση, η ενότητα και η πολιτική αυτονομία μέσα από την λειτουργία ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Δεδομένου ότι χρειαζόμαστε την αναγέννηση και ανάταξη της παράταξης ,αυτή θα επιτευχθεί και με αξιακούς όρους αλλά και με ηλικιακούς. Οφείλουμε να προτάξουμε και να ανανεώσουμε την παράταξη, με νέους ανθρώπους υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας που παλεύουν καθημερινά αλλά και αυτούς, που γνωρίζουν το «σήμερα», το «τώρα», καλύτερα από τον καθένα βρισκόμενοι αντιμέτωποι με τα πραγματικά προβλήματα. Η πραγματική, ουσιαστική και ρεαλιστική αλλαγή, την οποία έχει ανάγκη αυτή η χώρα, περνάει μέσα από την γενιά που μεγάλωσε χειρότερα από ότι οι γονείς μας, αλλά όλοι μαζί οφείλουμε να δημιουργήσουμε εκ νέου μια καλύτερη χώρα για τα παιδιά μας.

Δεν θα μπορούσε κανένας μας να αμφισβητήσει το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο πολιτικό περιβάλλον. Η γενιά μας, όλοι εμείς που βιώνουμε την διαρκή αγωνία ενός μέλλοντος περισσότερου επίφοβου από το παρόν και το παρελθόν, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τους κινδύνους του αβέβαιου «αύριο». Ας ρίξουμε μια προοδευτική και ουσιαστική ματιά στο παρόν και στο μέλλον. Τί θα δούμε; Με τί θα έρθουμε αντιμέτωποι; Με την κλιματική αλλαγή, την ακρίβεια, την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία, την υποβαθμισμένη δημόσια παιδεία, την διαρκή αμφισβήτηση των θεσμών, την κατάρρευση της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους, τις κοινωνικές ανισότητες, την γεωπολιτική ανασφάλεια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την διεθνείς αναταράξεις . Πάνω σε αυτά τα σύγχρονα προβλήματα καλούμαστε να βρούμε λύσεις και να χαράξουμε πολιτικές ως Σοσιαλδημοκρατία, και να καταφέρουμε να τις κάνουμε πλειοψηφικές στην ελληνική κοινωνία προς όφελος του λαού.

Σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, τόσο οικονομικά – κοινωνικά όσο και πολιτικά, καλούμαστε να δομήσουμε τις ανάγκες μας, τις επιθυμίες μας, τα οράματά μας και να προτείνουμε εκείνα όσα απαιτούνται για μια προοδευτική και ανοιχτή κοινωνία, η οποία να μπορεί να αφουγκραστεί τη νέα γενιά, να κατευθύνει δημιουργικά τη δράση της για την κάλυψη των αναγκών όλων μας και να αναδείξει τις φωνές μας. Τι είναι αυτό που χρειάζεται πρωτίστως αυτή η γενιά; Η απάντηση είναι τόσο απλή αλλά παράλληλα και τόσο δύσκολη: έναν συνεχή, ανοιχτό, παραγωγικό και ειλικρινή διάλογο για τις σύγχρονες ανάγκες.

Η επαναφορά της πολιτικής στο προσκήνιο με παρεμβάσεις και δράσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και πάλι η παράταξη και όλοι μαζί να γίνουμε χρήσιμοι για την χώρα και τους πολίτες. Χέρι, χέρι, όλοι μαζί, εμείς αυτή η αδικημένη γενιά μαζί με την στήριξη των παλαιοτέρων, οφείλουμε να τολμήσουμε, να αμφισβητήσουμε, να ρισκάρουμε, να είμαστε παρόντες στην κοινωνία και να χτίσουμε το μέλλον που θέλουμε. Ήρθε η ώρα, αυτή η χώρα να πάει μπροστά. Οραματιζόμαστε κάτι νέο, δημιουργικό, παραγωγικό, απομακρυσμένο από ιδιοτέλειες και προσωπικές φιλοδοξίες. Στόχος μας είναι να γίνουμε φορέας μιας καινούριας, διαφορετικής εποχής και κουλτούρας, η οποία παλεύει επιτέλους ουσιαστικά ως συλλογικότητα για το δικό της «αύριο», με ένα νέο ήθος και αξιακό κώδικα που τόσο έχει ανάγκη . Ο αγώνας είναι σίγουρα δύσκολος, όμως μέσα σε αυτό το πολιτικό χάος του παρελθόντος, όλοι εμείς έχουμε κάτι κοινό. Έχουμε την πυξίδα μας, που δεν είναι άλλη από το όραμά μας και το κίνητρό μας για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, για μια ισχυρή, ζωντανή, πλειοψηφική δημοκρατική παράταξη, για ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική κοινωνία και την νέα γενιά.

Αγγελική Αν. Κοντοθανάση
Δικηγόρος,
μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου
Διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ