ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: Ηλεκτρονική δημοσίευση των πρακτικών του Στ΄ Πανελλήνιου Θεατρολογικού Συνεδρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:54:00 π.μ. |
Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ηλεκτρονική δημοσίευση των πρακτικών του Στ΄ Πανελλήνιου Θεατρολογικού Συνεδρίου (https://ts.uop.gr/gr/).


Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών θεραπεύοντας τη θεωρία και την πράξη του θεάτρου, διοργάνωσε στις 17-20 Μαΐου του 2017 με τη σειρά του το Στ΄ Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο με θέμα «Θέατρο και ετερότητα. Θεωρία-δραματουργία και θεατρική πρακτική», στην έδρα του, στην ιδιαίτερα σημαντική από ιστορική και πολιτισμική άποψη πόλη του Ναυπλίου. Παίρνοντας τη σκυτάλη για τη συνέχιση ενός σημαντικού θεσμού, που εγκαινιάστηκε το 1998 από το ομοειδές Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, εντάσσει τη συμμετοχή του στις γενικότερες ερευνητικές και καλλιτεχνικές διεργασίες που επιτελούνται στο πλαίσιο της νεαρής αλλά δυναμικής στην Ελλάδα επιστήμης της θεατρολογίας και επικεντρώνονται στην ιστορία και θεωρία του θεάτρου, καθώς και στις ποικίλες εκφάνσεις της θεατρικής πράξης.

Ο μεγάλος αριθμός των ανακοινώσεων, η πολυσχιδής διαδικασία της επιμέλειας, καθώς και οι πρόσφατες επιδημιολογικές συνθήκες καθυστέρησαν την έκδοση, η οποία ευελπιστούμε να ανταποκρίνεταιστις προσδοκίες ενός πολύπλευρου επιστημονικού εγχειρήματος.

Η επιτροπή επιστημονικής επιμέλειας των πρακτικών

Μαρία Βελιώτη –Γεωργοπούλου
Βαρβάρα Γεωργοπούλου
Ιωάννα Καραμάνου
Μαρίνα Κοτζαμάνη
Αθανάσιος Μπλέσιος
Αστέριος Τσιάρας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ