ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Τα κάλαντα της Άνοιξης: Γέμισε με παιδικές φωνές το Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:49:00 μ.μ. | | |
Παιδιά Ναύπλιο
Πλημμύρισε με παιδικές φωνές το πρωί της Πέμπτης 3 Μαρτίου το κέντρο του παλιού Ναυπλίου, από μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου που είπαν τα κάλαντα της άνοιξης περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια της πόλης.
Πρόκειται για δράση που διοργάνωσε ο ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ.
Τα παιδιά είπαν τα κάλαντα της Άνοιξης συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους κρατώντας λάβαρα της Άνοιξης, χάρτινα χελιδόνια και φυσικά τα μαρτάκια, για να υποδεχθούν με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο μήνα της Άνοιξης.
Πομπές μαθητών, βγήκαν επίσης στην Τίρυνθα, στην Αγία Τριάδα και στο Ανυφί, τραγουδώντας τη χελιδόνα, κρατώντας ανθοστολισμένα λάβαρα και ανήγγειλαν το ξύπνημα της βλάστησης και το διωγμό του χειμώνα.
Το δρώμενο είναι εμπνευσμένο από της ανοιξιάτικους αγερμούς, που τελούνταν παντού στην Ελλάδα με τελετουργικές πομπές και χρήση φυτομορφικών αρχέγονων ειδωλίων, γιορτάζοντας τον ερχομό της αναγέννησης της φύσης.
"Αυτούς τους καιρούς τους τόσο δύσκολους , μετά από την πανδημία που μας στέρησε την ομορφιά της ζωής και τώρα να βιώνουμε τα κακά του πολέμου , αξίζουν τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστώ μας όλοι....
Ξεκινώ από την ακούραστη , ανήσυχη και ιδιαίτερη Βάλια Ρεντούλη, όλα τα μέλη της ομάδας της , τα παιδιά , τους εκπαιδευτικούς , τα Δ.Σ. των Συλλόγων και Κηδεμόνων και φυσικά τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ που στηρίζουν τέτοιου είδους δράσεις ." τόνισε η Πρόερδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Μαρία Ράλλη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ