ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ναύπλιο: "Το βαγόνι του πολιτισμού" ξεκίνησε το ταξίδι του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:50:00 μ.μ. | | |
"Το βαγόνι του πολιτισμού" ξεκίνησε το ταξίδι του
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στο πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) και έχοντας ανακαινίσει το βαγόνι του ΟΣΕ, μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο, ξεκίνησε τις εκδηλώσεις που θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του επετειακού έτους 2022, τιμώντας επιστήμονες, καλλιτέχνες, ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων με σκοπό οι ποιητές και οι λογοτέχνες του τόπου μας, να παρουσιάσουν το έργο τους, κάθε μήνα του έτους στο βαγόνι του ΟΣΕ.
Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιηθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαρτίου  στο βαγόνι του ΟΣΕ ( έμπροσθεν του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου Κ. ΝΟΝΗΣ) σε συνεργασία με την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης".
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε αρκετός κόσμος ανάμεσά τους η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Μαρία Ράλλη ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Γιώργος Χατζόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Λ. Αργολίδας Γιώργος Κόνδης και ο Πρόεδρος του "Παλαμήδη" Θεοδόσης Σπαντιδέας.  
Ποιητές απάγγειλαν ποιήματά τους ενώ ακούστηκε και μελοποιημένη ποίηση από συνθέτες και μουσικούς.
Η κυρία Ράλλη στον χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η παγκόσμια ημέρα ποίησης είναι μια αφορμή να θυμηθούμε ποιήματα που μας διαμόρφωσαν και που μας έκαναν να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας, ποιήματα που μας συγκίνησαν σε διαφορετικές στιγμές της ζωής μας, που μας πήγαν ένα βήμα πιο πέρα. Ζούμε σε μια χώρα που αδιάλειπτα παράγει ποίηση 27 αιώνες. Έχουμε μια γλώσσα που μας χάρισε ποιητές παγκόσμιου μεγέθους. Από την Οδύσσεια μέχρι τον Καβάφη και από εκεί σε όλους τους ποιητές, που θα αναδειχθούν στο μέλλον, η ποίηση θα υπάρχει αδιάλειπτα στην κάθε μας μέρα, θα μας συγκινεί, θα μας υπενθυμίζει και θα μας προβληματίζει ως τέχνη και ως ανάγκη."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ