ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Συνελήφθη ακόμα ένα μέλος της σπείρας των Ρομά που διέπραταν απάτες και στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 μ.μ. | | | | |
Συνελήφθη ακόμα ένα μέλος της σπείρας των Ρομά που διέπραταν απάτες και στην Αργολίδα
Ακόμη ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαπράξει σχεδόν 200 απάτες στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα και είχε αποκομίσει περίπου 1.000.000 ευρώ, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο Αγρίνιο με ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας που εκκρεμούσε σε βάρος του.


Πρόκειται για το δέκατο μέλος της σπείρας των Ρομά που είχαν εξαρθρώσει οι αστυνομικοί στις 2 Μαρτίου με ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε Αττική, Αργολίδα, Κορινθία και Αρκαδία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου για να εκτελεστεί το ένταλμα με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες. Η εγκληματική οργάνωση ήταν χωρισμένη σε δυο υποομάδες.

Από την πρώτη, συνελήφθησαν έξι μέλη μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ακόμα, που είχαν διαπράξει 96 απάτες από τις οποίες αποκόμισαν 517.713 ευρώ. Οι δράστες προσποιούνταν τους αγοραστές οχημάτων, κυνηγετικών όπλων και άλλων αντικειμένων για τα οποία θύματα είχαν αναρτήσει αγγελίες σε ιστοσελίδες και τους ζητούσαν τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους, το IBAN και τον εξαψήφιο κωδικό OTP.

Από την δεύτερη ομάδα συνελήφθη ένα μέλος ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ακόμα που παρίσταναν τους λογιστές και υπόσχονταν επιδόματα ως... εποχιακό δώρο ή για εμβολιασμό κατά της covid -19 και επιστροφή χρημάτων από την εφορία. Έτσι, είχαν διαπράξει 99 απάτες σε όλη τη χώρα και είχαν αποκομίσει 440.000 ευρώ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ