ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Α.Πουλάς: Η Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου σηματοδοτεί την βούληση του ελληνικού έθνους να αποκτήσει κράτος και πολιτειακή οντότητα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:35:00 μ.μ. | | |
Α.Πουλάς
Ο Βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς παραβρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 200ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο. Κατά τον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:
 
- Η Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου σηματοδοτεί την βούληση του ελληνικού έθνους να αποκτήσει κράτος και πολιτειακή οντότητα με εθνική αυτονομία, συνοχή και εδαφική ακεραιότητα.

- Δικαιώματα που δεν είχαν ποτέ άλλοτε διατυπωθεί σε συνταγματικό κείμενο έγιναν αποδεκτά με πανηγυρισμούς από την τότε εθνική αντιπροσωπία: ανεξαρτησία των εξουσιών, ανεξιθρησκεία, προστασία της ανθρώπινης ζωής, της τιμής και ασφάλειας των Ελλήνων, ατομικές ελευθερίες, κατοχύρωση του δικαιώματος στην ατομική ιδιοκτησία, ισότητα στη φορολογία, απαγόρευση σύλληψης χωρίς δικαστικό ένταλμα, κατάργηση των βασανιστηρίων και της δουλείας, υπήρξαν οι πρώτες πολιτειακές και αξιακές κατακτήσεις του νέου κράτους.

- Σήμερα, ζούμε σε μία εποχή εδαφικού αναθεωρητισμού και ανατροπής διεθνών συμβάσεων και συνθηκών. Έχουμε χρέος να μείνουμε προσηλωμένοι στο πνεύμα της 1ης Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου.

- Η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία για εμάς δεν είναι συνθήματα, είναι πολιτικές πράξεις με κεντρική πολιτική αξία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ