ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Κ. Νικολάκου: Άμεση κινητοποίηση για την προστασία και ανάδειξη των Μυκηναϊκών τάφων στην Ευαγγελιστρία Ναυπλίου

Κ. Νικολάκου
Η προστασία και η ανάδειξη των Μυκηναϊκών τάφων στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου αποτελεί ένα σημαντικό έργο ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στις 3 Ιουλίου 2019 υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κας.Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου π.Ελευθέριου Μίχου. Η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση είχε χρονική διάρκεια δύο (2) έτη με δυνατότητα παράτασης ενός (1) έτους.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 100.000€ σε ό,τι αφορούσε το οικονομικό αντικείμενο ενώ η ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου περιελάμβανε τρία (3) στάδια με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

• Επειδή έχουν περάσει δυόμιση (2,5) περίπου χρόνια και τον Ιούλιο του 2022 λήγει η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση.

• Επειδή εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής δεν έχει αναληφθεί ουδεμία πρωτοβουλία για την επίσπευση της υλοποίησης της σύμβασης.

• Επειδή η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει δώσει ουδεμία απάντηση στις δύο (2) επιστολές που έχει αποστείλει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

• Επειδή είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος το συγκεκριμένο έργο να μην πραγματοποιηθεί με δεδομένο ότι υπάρχουν μελέτες που απαιτούν επιπλέον διαδικασίες από αυτές που είχε εγκρίνει κατ’αρχήν το Υπουργείο Πολιτισμού.

• Επειδή οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην υλοποίηση ενός ιδιαιτέρως σημαντικού έργου για την ιστορία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά,

ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

• Σε τι ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης;

• Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την έγκριση των μελετών προκειμένου σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης του έργου;

Αιτούμαι η επερώτηση μου να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2022, λόγω του κατεπείγοντος του θέματος.

Κωνσταντίνα Νικολάκου
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελ/σου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ