ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος
Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Ε.Π.Σ., το οποίο προέκυψε ύστερα από την διεξαγωγή των εκλογών, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 και θα έχει 3ετή θητεία. Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός της αύξησης της εκπροσώπησης του γυναικείου φύλλου, σε ποσοστό το οποίο αγγίζει το 40%.


Η νέα σύνθεση έχει ως εξής:

Πρόεδρος

Εθελοντής Πυρονόμος Σεραφείμ Τσιουγκρής (1ος Π.Σ. Αθηνών)

Αντιπρόεδρος

Εθελοντής Πυρονόμος Δημήτριος Ζέρβας (Ε.Π.Κ Πεντέλης)

Γενικός Γραμματέας

Εθελοντής Αρχιπυροσβέστης Παύλος Κόκκος (Ε.Π.Κ Ύδρας)

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας

Εθελόντρια Πυροσβέστρια Θεανώ Ανάγνου (1ος Π.Σ. Αθηνών)

Ταμίας

Εθελοντής Πυροσβέστης Χαρίλαος Μαργιολάκης (1ος Π.Σ. Χανίων)

Οργανωτικός Γραμματέας

Εθελοντής Πυροσβέστης Φραγκίσκος Δακτυλίδης (3ος Π.Σ. Πειραιά)

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Διεθνούς Συνεργασίας

Εθελόντρια Αρχιπυροσβέστρια Μαρία Μπίτρα (1ος Π.Σ. Αθηνών)

Μέλος

Εθελόντρια Πυροσβέστρια Ιωάννα Παναγούλη (Π.Υ. Τρίπολης)

Μέλος

Εθελόντρια Πυροσβέστρια Ματίνα Συνδουκά (9ος Π.Σ. Αθηνών)


Το νέο Δ.Σ., πιστό στις αρχές που το διέπουν όλα αυτά τα χρόνια, καλείται να κερδίσει το στοίχημα της αναβάθμισης του Εθελοντισμού στην Ελλάδα, να τον καταστήσει ισάξιο του Ευρωπαϊκού, και να δώσει την ευκαιρία στους συναδέλφους Εθελοντές να προσφέρουν στο διηνεκές το περίσσευμα του ψυχικού σθένους και της αλληλεγγύης που διαθέτουν.

Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ιδρύθηκε το 2008 και έχει ως καταστατικό σκοπό την προάσπιση, την προώθηση αλλά και την βελτίωση του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη, καθώς και την προσπάθεια συνεχούς προαγωγής της ιδέας του εθελοντισμού μέσα στο Πυροσβεστικό Σώμα. Με οπτική τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές που ακολουθούνται στον τομέα αυτό, επιδιώκει να λειτουργήσει ο θεσμός με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο και στην Ελλάδα ώστε να μπορέσει να φθάσει εκείνες τις σύγχρονες χώρες, όπου ο Εθελοντής Πυροσβέστης είναι αποδεκτός και ευπρόσδεκτος από τους πολίτες και τα όργανα της Πολιτείας για περισσότερα από 250 χρόνια. Είναι μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο Εθελοντών Πυροσβεστών των Η.Π.Α. (National Volunteer Fire Council) και μέλος στη Διεθνή Ένωση Πυροσβεστικών και Διασωστικών Υπηρεσιών (C.T.I.F.)

Σήμερα, στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν 2.000 Εθελοντές Πυροσβέστες σε 220 Επαγγελματικούς και 22 Εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς και Κλιμάκια σε όλη την Ελλάδα ενώ αυτή την περίοδο άλλοι 2.500 νέοι εθελοντές πυροσβέστες εκπαιδεύονται από την Πυροσβεστική Ακαδημία.

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Ε.Π.Σ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ