ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

"Μόνη Επιλογή η Ειρήνη": Ανοιχτή Εκδήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας με τον Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 π.μ. | | |
"Μόνη Επιλογή η Ειρήνη"
Τα τύμπανα του πολέμου ήχησαν ξανά, μετά από πολλά χρόνια, στην Ευρώπη. Νεκροί, τραυματίες, φόβος, άνθρωποι που αφήνουν τα σπίτια τους, προσφυγιά, καταστροφή και ένα σκληρό γεωπολιτικό παιχνίδι στις πλάτες των λαών, είναι το νέο σκηνικό στη γειτονιά μας.

Οι εικόνες που φτάνουν από το μέτωπο της Ουκρανίας και το δράμα των ανέστιων συνανθρώπων μας, δεν αφήνουν κανέναν και καμία ασυγκίνητο. Αυτή την ώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να ενωθούν οι φωνές της λογικής και της νηφαλιότητας, να ενισχυθεί ένα παγκόσμιο κίνημα Ειρήνης και Αλληλεγγύης, που θα πιέσει τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους και θα δώσει προτεραιότητα στον Άνθρωπο.

Μοιραζόμενη αυτές τις αγωνίες, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ διοργανώνει την Κυριακή 27/3/22 και ώρα 6. 30μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άργους, ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Μόνη Επιλογή η Ειρήνη. Ουκρανία: ένας παράλογος πόλεμος με αχαρτογράφητες συνέπειες».
Καλεσμένοι στην εκδήλωση είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης, Εταίρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου (ΙΔΙΣ) και Αναλυτής Διεθνών Θεμάτων του Αντ1. Το συντονισμό της κουβέντας θα έχει ο Ίων Ξυπολιάς, δημοσιογράφος. Παρέμβαση θα κάνει ο Γιάννης Γκιόλας, βουλευτής Αργολίδας.

Η διαμορφούμενη κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας γεννά φόβους για ντόμινο επερχόμενων εξελίξεων που θα διασαλεύσουν συνολικά την Ειρήνη, αλλά και σοβαρούς κινδύνους για τη βιωσιμότητα των κοινωνιών. Η πρόσκληση για την εκδήλωση απευθύνεται ανοιχτά προς όλους και όλες- άτομα, φορείς, συλλογικότητες του Νομού- έτσι ώστε από κοινού, μαζί με τους ομιλητές, να κουβεντιάσουμε για το ρόλο της ΕΕ, τις κρίσιμες επιπτώσεις στους τομείς της Οικονομίας και της ενεργειακής επάρκειας, την ανθρωπιστική κρίση και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας αποφάσισε να ξεκινήσει καμπάνια συλλογής τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού ώστε να φτάσει στις πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές μέσω σχετικής αποστολής που αναχωρεί τις προσεχείς ημέρες με πρωτοβουλία της Αλληλεγγύης για Όλους. 

Η καμπάνια απευθύνεται προς όλους τους πολίτες της Αργολίδας και για το σκοπό αυτό μπορούν, είτε να φέρουν τις σχετικές προμήθειες την ημέρα της εκδήλωσης, είτε να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την Αλληλεγγύη σε κάθε πόλη, ώστε να συλλεχθούν, κατόπιν συνεννόησης. (Ναύπλιο: 6948268666 και 2752099454. Άργος: 2751068660. Ερμιόνη: 6948856294. Κρανίδι: 697285998).

Λίστα ειδών για συλλογή που θα έχουν τουλάχιστον 6 μήνες ημερομηνία λήξης: Όσπρια, Ρύζι, Ζυμαρικά, Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα, Γάλατα Εβαπορέ, Κονσέρβες, Βρεφικές πάνες και είδη ατομικής υγιεινής. Ιατροφαρμακευτικό Υλικό: Γάζες και Γάντια αποστειρωμένα, Οινόπνευμα, Φυσιολογικούς ορούς, Παυσίπονα, Παιδικά σιρόπια, Αντιβηχικά, Betadine.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ