ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αργολίδας για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

θρησκευτικές
Με την ευκαιρία της εορτής της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας τιμάει και εορτάζει με κάθε λαμπρότητα τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου στο Ναύπλιο .
Το Σάββατο 19 Μαρτίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αργολίδας Νεκταρίου . 

Ανήμερα της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά ,τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία κατά την οποία ο μητροπολίτης Αργολίδας μίλησε για τη ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά ,αλλά και για την θαυματουργή ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του.
Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας , ο εφημέριος του ναού π. Δημήτριος Κρουασταλάκης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδας και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο Λουκά.
Στις 17 Μαρτίου 1996 έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του από τον αρχιεπίσκοπο Λάζαρο και μέλη της ερευνητικής επιτροπής που ασχολείτο με τη ζωή, τα έργα και τα θαύματα του, και στις 20 Μαρτίου μεταφέρθηκαν στο Ναό της Αγίας Τριάδας στην Κριμαία. 
Αναφέρεται ότι την ανακομιδή παρακολούθησαν 40.000 άτομα. Λέγεται ότι κατά την ανακομιδή σταμάτησε με θαυματουργό τρόπο αμέσως ο δυνατός άνεμος που φυσούσε εκείνη την ώρα· επίσης, μαρτυρούνται θεραπείες πασχόντων κατά το τριήμερο μεταξύ 17 και 20 Μαρτίου.
Στις 24-25 Μαΐου 1996 έγιναν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακήρυξή του σε άγιο από το Πατριαρχείο της Ρωσίας. Η μνήμη του τιμάται στις 11 Ιουνίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ