ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Δ. Κωστούρος: Περνάμε την ιστορική μνήμη στους νεότερους όπως έχουμε χρέος και υποχρέωση να κάνουμε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:17:00 μ.μ. | |
Δ. Κωστούρος
Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, με θέμα «Στάικος Σταϊκόπουλος, ο ήρωάς μας»από το Δήμο Ναυπλιέων και το ΔΟΠΠΑΤ στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον οθωμανικό ζυγό σε συνεργασία με το σύλλογο "Αρματωμένοι Μωραϊτες" Στάικος Σταϊκόπουλος Ναύπλιο 1822.
Είκοσι γνωστοί ζωγράφοι συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στον ήρωα και απελευθερωτή του Ναυπλίου Στάικο Σταϊκόπουλου. Τα έργα των καλλιτεχνών θα εκτίθενται στην αίθουσα του Βουλευτικού μέχρι τις 27 Μαρτίου 2022.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων που τίμησε με την παρουσία του τα εγκαίνια της έκθεσης στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε: "Η έκθεση ζωγραφικής που εγκαινιάσαμε το Σάββατο 19 Μαρτίου με αφορμή την επέτειο από τα 200 χρόνια της Απελευθέρωσης του Ναυπλίου και την Άλωσης του Παλαμηδίου δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο θέμα από την φυσιογνωμία και την προσωπικότητα του Στάικου Σταϊκόπουλου που σημάδεψε με την παρουσία και τις πράξεις του, την πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους
Οι δεσμοί που ενώνουν την πόλη του Ναυπλίου με την γενέτειρα του ήρωα την Ζάτουνα είναι τόσο στενοί που εδώ και 26 χρόνια έχουμε αδελφοποιηθεί. Η χαρά μου φέτος είναι όμως ξεχωριστή γιατί ο Σύλλογος Ζατουνιωτών που βρίσκεται δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια αδελφοποιείται με τον νέο αλλά δραστήριο και φιλόδοξο Σύλλογο "Αρματωμένοι Μωραϊτες" Στάικο Σταϊκόπουλου. 
Μέσα λοιπόν από τέτοιες εκδηλώσεις περνάμε την ιστορική μνήμη στους νεότερους όπως έχουμε χρέος και υποχρέωση να κάνουμε ενώ παράλληλα ευελπιστούμε τα επόμενα χρόνια η γη που γέννησε τον Απελευθερωτή του Ναυπλίου να έρθει ακόμα πιο κοντά με την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ