ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Μπομπ Βούλγαρης: Ο τζογαδόρος του NBA με ρίζες από το Άργος που άναψε… φωτιές στην Euroleague

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:25:00 μ.μ. | |
Μπομπ Βούλγαρης
«Φωτιά» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έβαλε ο Μπομπ Βούλγαρης, ο Ελληνας τζογαδόρος που εργάστηκε για μια τριετία στους Ντάλας Μάβερικς ως Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού.


Ο Ελληνοκαναδός, ο οποίος είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο του πόκερ και του αθλητικού στοιχήματος, έφτασε να βγάζει 1 εκατ. δολάρια ανά αγωνιστική σεζόν, με τον 46χρονο να ποντάρει βάσει στατιστικών στοιχείων, στατιστικών των διαιτητών και προπονητικών συνηθειών. Η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα σε ολόκληρο το ΝΒΑ, με τον ιδιοκτήτη των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, να του προσφέρει θέση στην ομάδα.

Ο Βούλγαρης χρησιμοποιούσε τα στατιστικά του μοντέλα για να μελετά αντιπάλους, να εντοπίζει παίκτες και να παρουσιάζει την κατάλληλη στρατηγική που θα οδηγούσε τους Ντάλας Μάβερικς στα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά τον περασμένο Ιούνιο απολύθηκε.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στις ΗΠΑ, ο Κιούμπαν απέλυσε τον Μπομπ Βούλγαρη, μετά από… απαίτηση του Λούκα Ντόνσιτς, καθώς οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν κάκιστες. Από το περασμένο καλοκαίρι ο Ελληνοκαναδός δεν έχει προσληφθεί από κάποια άλλη ομάδα, με τον 46χρονο να… βάζει «φωτιά» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μέσω ενός «τιτιβίσματος».

Το πρώην μέλος του front office των Ντάλας Μάβερικς σε ανάρτηση που έκανε πριν από λίγες ώρες στο Twitter, ρώτησε εάν θα ήταν καλή επιλογή να επενδύσει κάποιος σε ομάδα της Euroleague ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα υψηλού επιπέδου της Ευρώπης.

«Πόσο κακή επένδυση είναι οι ομάδες της EuroLeague; Ρωτάω για έναν φίλο. Απαντήσεις μόνο απ όσους έχουν γνώσεις», ανέφερε αρχικά και λίγο αργότερα έκανε νέο tweet στο οποίο τόνισε: «Ή σε υψηλού επιπέδου ομάδες της Ευρώπης».

Το… τιτίβισμά του προκάλεσε «πανικό» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τον Μπομπ Βούλγαρη πάντως να μην δίνει περισσότερες πληροφορίες, αφήνοντας άπαντες να αναρωτιούνται σε ποια ομάδα αναφέρεται και για το εάν είναι σε επαφές με κάποιον συγκεκριμένο σύλλογο.

Ποιος είναι ο Μπομπ Βούλγαρης

Ο πατέρας του Μπομπ μετανάστευσε από το Άργος στο Winnipeg, που είναι η πρωτεύουσα της Manitoba του Καναδά. Εκεί άνοιξε το εστιατόριο «Ερμής» και σε λίγα χρόνια κατάφερε να οικοδομήσει τη δική του αυτοκρατορία με κτηματομεσιτικά. Παράλληλα, στον ελεύθερο χρόνο του, στοιχημάτιζε. Σε ιπποδρομίες, σε τράπουλες, σε ζάρια. Οπουδήποτε.

Ηθελε τα παιδιά του να μάθουν ελληνικά γι’ αυτό και έστελνε τον Μπομπ σε απογευματινό σχολείο. Όταν ο Μπομπ έγινε 18 χρονών, ταξίδεψε μαζί με τον πατέρα του στο Λας Βέγκας για δύο μήνες και τις περισσότερες ημέρες τις πέρασαν στο περίφημο «Ceasar’s Palace».

Ο Μπομπ επειδή δεν ήταν ακόμα 23 ετών δεν μπορούσε να πάει στα τραπέζια του Black Jack με αποτέλεσμα να κάθεται στην αίθουσα «Sports Boοk» η οποία ήταν για όσους στοιχημάτιζαν στις αθλητικές διοργανώσεις. Εκει άρχισε να στοιχηματίζει στο ΝΒΑ.

Ξεκίνησε να τζογάρει μικρά ποσά στο NBA και στα τέλη της δεκαετίας του ’90 κατάφερε να κέρδισε 70.000 δολάρια από ένα στοίχημα. Χρήματα τα οποία πόνταρε στο να κερδίσουν το πρωτάθλημα οι Λέικερς. Εξι μήνες μετά μπήκαν στον λογαριασμό του 455.000 δολάρια.

Τη σεζόν 2003-04 έπαθε μεγάλη καταστροφή, καθώς οι περισσότερες από τις προβλέψεις που έκανε πήγαιναν… κουβά, με αποτέλεσμα να χαθεί το 1/3 της περιουσίας του. Σε εκείνο το σημείο σταμάτησε να ποντάρει και χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να ασχοληθεί και πάλι με τον στοιχηματισμό. Αυτή τη φορά με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο Μπομπ άρχισε να γοητεύεται από τις αναλύσεις και τα μοντέλα πρόγνωσης και θέλησε να αποκτήσει δικά του, κρίνοντας πως αυτή θα ήταν η νέα του «άκρη». Προσέλαβε λοιπόν, έναν έμπειρο συνεργάτη μαθηματικό με άριστα στο διαγώνισμα εισαγωγής σε κολέγια και μαζί προχώρησαν και… κατέκτησαν το NBA. Οι δύο τους έφτιαξαν ένα πρόγραμμα το οποίο μπορούσε να προσαρμόσει ένα παιχνίδι μπάσκετ και μπορούσε να προβλέψει το σκορ. Ονόμασαν το σύστημα «Ewing» από τη «θεωρία του Ewing», που θέλει μια ομάδα που χάνει τον υπερεκτιμημένο σταρ της, να παίζει καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο ο Μπομπ άρχισε να βγάζει και πάλι χρήματα. Αυτή τη φορά μάλιστα πολλά περισσότερα. Τα κέρδη έφεραν φήμη, με το όνομά του να γίνεται γνωστό σε ολόκληρη την Αμερική.

Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια ο Μαρκ Κιούμπαν τον προσέγγισε και του έδωσε πόστο στους Ντάλας Μάβερικς, με τις δύο πλευρές να συνεργάζονται για τρία χρόνια, προτού τον… φάει ο Λούκα Ντόνσιτς, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα Μέσα στις ΗΠΑ.

Πλέον, ο «καλύτερος τζογαδόρος του πλανήτη», όπως τον είχε αποκαλέσει χαρακτηριστικά ο Αντριαν Βοϊναρόφσκι, να κυκλοφορεί ελεύθερος και όπως φαίνεται ενδιαφέρεται να επενδύσει, με το τιτίβισμα που έκανε χθες να βάζει… φωτιά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Πηγή: athens-news.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ