ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Αργολίδα: Αγώνες Παρατήρησης Πουλιών - Άνοιξη 2022

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:34:00 μ.μ. | | |
Αγώνες Παρατήρησης Πουλιών
Μετά από διετή απουσία λόγω κορωνοϊού, παρατηρητές πουλιών από όλη την Ελλάδα υποδέχτηκαν την Άνοιξη με ένα συναρπαστικό διήμερο Αγώνων Παρατήρησης Πουλιών στο πλαίσιο του 4ου Πανελλαδικού Αγώνα.
Στην Αργολίδα μεταξύ άλλων συμμετείχε και η ερασιτέχνης φωτογράφος φύσης, Σταυρούλα Τσιλιμπή από το Άργος που κατέγραφε πτηνά στις περιοχές του Υδροβιοτόπου, στον Βάλτο Ν. Κίου , στον Προφήτη Ηλία στο Άργος, στην Ακοβα, στις παραλίες Καραθώνας και Αρβανιτιάς και στην ευρύτερη περιοχή.
Πάρα πολλά πτηνά καταγράφηκαν σε περιοχές της Αργολίδας, όπως φοινικόπτερα, καλαμοκανάδες, πολλά είδη γερακιών,  σπάνια θαλασσοπούλια όπως οι Μύχοι, παρυδάτια πτηνά και αρκετά άλλα .
Οι φετινοί Αγώνες εντάσσονται στις εκδηλώσεις εορτασμού των 40 Χρόνων ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ και είναι αφιερωμένοι στο Τρυγόνι και τη διεθνή εκστρατεία Year Of The Dove για την προστασία των μεταναστευτικών διαδρόμων της Μεσογείου από όπου διέρχεται το παγκοσμίως απειλούμενο είδος.
Οι ομάδες των διαγωνιζόμενων διέτρεξαν λόφους, βουνά, πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ακτές και υγρότοπους, παρατηρώντας και καταγράφοντας «τον κόσμο των πουλιών». 
Νικήτριες ομάδες θα ανακηρυχθούν αυτές που θα καταγράψουν τα περισσότερα είδη, ενώ θα βραβευτούν και οι ομάδες που θα παρατηρήσουν τα σπανιότερα είδη πουλιών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ