ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

45 Ουκρανοί πρόσφυγες στην Αργολίδα - Τα πρώτα παιδάκια φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:02:00 μ.μ. | | |
Περισσότεροι από 16.000 Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα
Τους 16.431 έφτασαν οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην χώρα μας , εκ των οποίων οι 5.036 είναι ανήλικοι, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Το τελευταίο 24ωρο, (1/4/2022), όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, εισήλθαν στην Ελλάδα εισήλθαν 300 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 78 ανήλικοι.

Αναλυτικά: Από τον Προμαχώνα εισήλθαν 161, από Ευζώνους 27 και από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα 62. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθηκαν 40, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 7 και τρεις σε άλλα αεροδρόμια.

45 Ουκρανοί πρόσφυγες στην Αργολίδα

Οι πρώτοι Ουκρανοί πρόσφυγες 45 περίπου τον αριθμό βρίσκονται ήδη στην Αργολίδα και συγκεκριμένα έχουν εγκατασταθεί και σε περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων με την βοήθεια συμπατριωτών τους και εθελοντών που προσφέρθηκαν να τους βοηθήσουν συγκεντρώνοντας μάλιστα και τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης. 

Να τονίσουμε πως 7 παιδάκια προσφύγων από την Ουκρανία έχουν εγγραφεί και φοιτούν ήδη σε 4 σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων με την μέριμνα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας που ρύθμισε άμεσα σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους δάσκαλους των σχολείων όλα τα διαδικαστικά ζητήματα.

Την επόμενη βδομάδα μάλιστα αναμένεται να διανεμηθεί και ειδικό λεξικό από τα Ελληνικά στα Ουκρανικά στους μαθητές για να διευκολυνθεί η φοίτηση τους, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των παιδιάτρων του νομού για τις απαραίτητες εξετάσεις και την συμπλήρωση των απαραίτητων ιατρικών εγγράφων που χρειάζονται για την εγγραφή των παιδιών στα σχολεία.

Επίσης με μέριμνα της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Κατερίνας Δουράνου θα ξεκινήσει άμεσα πρωτοβουλία για την Ιατρική υποστηριξη των γυναικών και μητέρων που βρίσκονται ανάμεσα στους πρόσφυγες. 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ