ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Συμμετοχή της ΟΕΒΕ Αργολίδας στις κινητοποιήσεις στις 6 Απριλίου 2022

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:27:00 π.μ. | |
Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων
Η ραγδαία αύξηση των τιμών στην ενέργεια και η συσσώρευση υποχρεώσεων, λόγω της πανδημίας, έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες επαγγελματίες βιοτεχνες έμπορους και αυτοαπασχολούμενους .


Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας προς την Πολιτεία για την περαιτέρω στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεν τύχαμε θετικής ανταπόκρισης.

Με αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και αγώνες πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε σε κάθε δυσβάστακτο μέτρο που αποδυναμώνει την ύπαρξη και λειτουργία μας και αιτούμαστε

· Πλαφόν στις τιμές ενέργειες και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης

· Αποδέσμευση από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ όλων των υπόλοιπων λογαριασμών (π.χ ανταποδοτικά τέλη , ΕΡΤ, πράσινη ενεργεία , ρήτρα αναπροσαρμογής )Ο Λογαριασμός της ΔΕΗ να περιέχει μόνο την χρεώση ρεύματος.

· Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος

· Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου ορίου.

· Aναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, πληρωμής ΦΠΑ, φόρου μισθωτών υπηρεσιών και των 120 δόσεων ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

· Ρύθμιση σε δόσεις και διαγραφή τμήματος (τουλάχιστον 30%) των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία για χρέη που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και των αναστολών (“lock down”).

· Αναστολή κάθε είδους εισπρακτικών και αναγκαστικών μέτρων από το ΚΕΑΟ.

· Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στα πρότυπα προγραμμάτων του ΟΑΕΔ κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

· Νομοθέτηση της αναστολής των δανειακών υποχρεώσεων, ενήμερων και μη οφειλετών, προς τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καθώς και μετατροπή του διαστήματος σφράγισης των ακάλυπτων επιταγών σε 90 ημέρες χωρίς αναγγελία στην Τειρεσίας Α.Ε.

· Παροχή διευκολύνσεων με χαμηλότοκα δάνεια για όσους επιθυμούν να επανεπενδύσουν στην επιχείρηση (ανακατασκευή, αγορά προϊόντων, μετεγκατάσταση κοκ).

· Πλήρη διαγραφή δημοτικών τελών κατά τη διάρκεια των αναστολών (“lock down”) και αναστολή πληρωμής ρυθμίσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημοτικών τελών και μισθωμάτων. Μείωση στα δυσβάστακτα δημοτικά τέλη ως 50%

· Αναστολή διαδικασιών διακοπής στις παροχές ρεύματος, υδροδότησης, φυσικού αερίου και τηλεπικοινωνιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή μη πληρωμής λογαριασμών.

· Μικροπιστώσεις για δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ με διαδικασίες “express”.

· Η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% στα είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να προστατευθεί και το καλάθι των νοικοκυριών αλλά και τα έσοδα των επιχειρήσεων.

· Η μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών που κατεβλήθησαν στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοιού σε μη επιστρεπτέες.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ και των Κοινωνικών Εταίρων ,θα συμμετέχει με αντιπροσωπία στην πανεθνική ημέρα δράσης και κινητοποίησης, η κεντρική συγκέντρωση της οποίας θα γίνει στις 06 Απριλίου 2022 στην Αθήνα στην πλατεία Κλαύθμωνος στις 11π.μ , με την συμμετοχή όλων των συναδέλφων από όλη τη χώρα.

Κρίνεται επιτακτική ανάγκη η πανεθνική κινητοποίηση να είναι μαζική και επιτυχημένη , για το λόγω αυτό καλούνται όλα τα σωματεία οι κοινωνικοί φορείς, όλοι οι επαγγελματίες, βιοτέχνες , έμποροι, αγρότες, μισθωτοί, συνταξιούχοι να ανταποκριθούν και να συμμετέχουν στις τοπικές κινητοποιήσεις και να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή

Οι αγώνες συνεχίζονται . Οι αγώνες είναι μπροστά
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ