ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου για πρώτη φορά στο Ναύπλιο (πρόγραμμα)

πρόγραμμα
Ραντεβού δίνει το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στο ιστορικό κινηματοθέατρο Τριανόν στην πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου από τις 15 έως τις 17 Απριλίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων που περιλαμβάνει, διακεκριμένες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, ένα masterclass με την Κατερίνα Μαραγκουδάκη, δύο προσκεκλημένες ξένες δημιουργούς την Natalie Halla και την Louise Heem, αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές!
 

Ειδικότερα, το πρόγραμμα προβολών του Ναυπλίου περιλαμβάνει 8 ντοκιμαντέρ, ένα ελληνικό και 7 ξένα (από Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ) εκ των οποίων, μία ταινία το ειδικό αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης, με τίτλο «Πολιτισμοί της Υποσαχάριας Αφρικής». Aπό φέτος το Φεστιβάλ προσφέρει το «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH. 

Στο Ναύπλιο στις 15 Απριλίου θα παρευρεθούν σε ζωντανή συζήτηση οι σκηνοθέτιδες Natalie Halla (Αυστρία) & Louise Heem (Γαλλία) Κατά την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στο Ναύπλιο, θα προβληθούν δύο ταινίες της Αυστριακής σκηνοθέτιδος, Natalie Halla προσκεκλημένης του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου και μέλους της κριτικής επιτροπής για το βραβείο Ισότητας.

 Θα προβληθεί, επίσης, ταινία της προσκεκλημένης Γαλλίδας σκηνοθέτιδος Louise Hemm. Στις προβολές θα παρευρίσκονται και οι δύο σκηνοθέτιδες για να συζητήσουν με το κοινό και τις/τους φοιτήτριες/ές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Πρόγραμμα Προβολών στο Θέατρο «ΤΡΙΑΝΟΝ», Ναύπλιο 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

Έναρξη Φεστιβάλ 
18:00 «Juan» (Χουάν) της Louise Heem 
19:15 «Children of the Forest» (Τα παιδιά του δάσους) της Natalie Halla (Αυστρία, 2015) 
20.30 Συζήτηση των φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του κοινού και με τις σκηνοθέτιδες Natalie Halla και Louise Hemm 
21:00 «The Shaman's nightmare» (Ο εφιάλτης του Σαμάνου) της Natalie Halla (Αυστρία, 2021) 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

18:00 «Congo Calling» (Το κάλεσμα του Κονγκό) του Stephan Hilpert (Γερμανία, 2019)-αφιέρωμα Υποσαχάρια Αφρική 
19:30 «High Maintenance – The Life and Work of Dani Karavan» (Ακριβή ΣυντήρησηΈργα και Ημέρες του Ντάνι Κάραβαν)των Barak Heymann& Lukasz Konopa (Ισραήλ, 2020) 
21:00 «Barricade» (Οδόφραγμα) του David Klammer (Γερμανία, 2021) 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 18:00 

«Γαβριέλα – Η Γερμανίδα με το ποδήλατο» του Δομήνικου Ιγνατιάδη (Ελλάδα, 2021) 20:00 «80,000 Schnitzel» (80.000 Σνίτσελ) της Hannah Schweier (Γερμανία, 2020) 

Όλες οι προβολές είναι δωρεάν. Επίσης, 25 ταινίες του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες και online, δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας μας www.peloponnisosdocfestival.com καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (8-17 Απριλίου) για περιορισμένο αριθμό θεάσεων. 

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΟΜΕ και της InterActionArt. 

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου, ενώ καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ είναι η Κλεώνη Φλέσσα. 

Το Φεστιβάλ στο Ναύπλιο διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου καθώς και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Για τρίτη συνεχή χρονιά το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών συνεργάζεται με το Φεστιβάλ, και οι φοιτητές/τριες του Τμήματος συμμετέχουν σε κριτική επιτροπή για το ειδικό βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ του αφιερώματος. 

Για περισσότερα νέα γύρω από το Φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.peloponnisosdocfestival.com και ακολουθήστε μας στο facebook στην διεύθυνση https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/και στο Instagram, @peldocfest. 

Σας περιμένουμε στις προβολές και τις συζητήσεις με δημιουργούς του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, ΝΑΥΠΛΙΟ 15-17 Απριλίου 2022!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ