ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Έναρξη για το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. |
Παναγιώτης Νίκας
“Το ντοκιμαντέρ είναι η υπέρτατη μορφή κινηματογράφου, μια ματιά της πραγματικότητας που αντέχει στον χρόνο” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας το βράδυ της Παρασκευή 8 Απριλίου, στο δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, την έναρξη του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.
Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τους διοργανωτές “ενός θεσμού καταξιωμένου πανελλαδικά, αλλά και διεθνώς”, παρατηρώντας ότι πέρα από την δημιουργική διάστασή του, το φεστιβάλ έχει πλέον και εκπαιδευτική μέσα από την εξακτίνωση του σε πολλές πόλεις της Πελοποννήσου.

“Ως περιφερειακή Αρχή στηρίζουμε και ηθικά, αλλά και υλικά τέτοιου είδους σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς” τόνισε ο Π. Νίκας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προβολή του ντοκιμαντέρ της Κλεώνης Φλέσσα “Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας”, στην παραγωγή του οποίου συνέδραμε η Περιφέρεια, στο πλαίσιο των δράσεών της για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Απριλίου, με προβολές -εκτός από την Καλαμάτα- και σε άλλες 11 πόλεις, την Πάτρα, την Αμαλιάδα, το Αργος, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, την Σπάρτη, τα Φιλιατρά, το Γύθειο, το Ξυλόκαστρο, την Ακράτα και τη Δημητσάνα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ