ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Τάσος Λάμπρου: Το Πάσχα των Ελλήνων και τα εύκαιρα προβλήματά μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 π.μ. |
Τάσος Λάμπρου
Μεγάλη Εβδομάδα και σε μία χρονιά μεταβατική μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Τώρα αντιμετωπίζουμε ένα πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, ένα ουσιαστικό γεωπολιτικό πόλεμο συμφερόντων ,με μία ενεργειακή κρίση να έχει κτυπήσει για τα καλά την πόρτα μας, είμαστε εδώ στην σκηνή και ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση, θα ανταλλάξουμε ευχές με όλους τους γνωστούς μας και τους φίλους μας, να έχουμε ένα καλό Πάσχα, μία ένδοξη και χαρούμενη Ανάσταση.

Όμως προβληματιζόμαστε για πάρα πολλά ζητήματα, υπάρχουν διάχυτες αγωνίες για την πορεία της οικονομίας, για την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας, υπάρχουν σοβαρά θέματα που προβληματίζουν τους πολίτες, τους δημότες του κάθε τόπου.

- Ο πληθωρισμός το μήνα Μάρτιο «έκλεισε στο 8%», ποσοστό ρεκόρ για τα τελευταία χρόνια, μειώνεται συνεχώς η αγοραστική δύναμη του κάθε καταναλωτή, οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητα τους και το «πάρτυ της ανόδου των τιμών» συνεχίζεται, χωρίς καμία αιτιολογία για ορισμένες παραγωγικές δραστηριότητες, χωρίς κανένα έλεγχο από την πλευρά των υπηρεσιών του Κράτους.

- Η ενεργειακή πολιτική κατάρρευσε και επανασχεδιάζεται, η μετακύλιση της αύξησης του κόστους παραγωγής ενέργειας στους καταναλωτές, με αυτούς τους σκανδαλώδεις λογαριασμούς, που προκάλεσαν γέλια, κλάματα και εμφράγματα, αποδεικνύουν ότι υπήρχε ένα πρόχειρος, σκόπιμος αυτοσχεδιασμός που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

- Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η διαχείριση του κέρδους χωρίς κανένα μέτρο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κάθοδο και στην ύφεση στα πλαίσια των δύσκολων φάσεων ενός οικονομικού κύκλου. Αυτοί δε μπορεί να είναι «λογικοί λογαριασμοί» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με αυτό το επίπεδο μισθών σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

- Βεβαίως σε αυτή την συγκυρία, υπάρχει διάχυτη αγωνία να μη χαθεί η νέα τουριστική περίοδος για την ελληνική οικονομία, υπάρχει διάχυτη αγωνία σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Τα μηνύματα των κρατήσεων είναι αισιόδοξα, η ομαλότητα στη διεθνή σκηνή είναι το ζητούμενο από τη μία πλευρά, η αποκατάσταση των οικονομικών δεικτών από την άλλη. Το τουριστικό προϊόν για να έχει ζήτηση απαιτείται να είναι ανταγωνιστικό, τόσο σε ποιότητα όσο και σε τιμή. Η ελπίδα είναι, οι άμεσες λύσεις, οι άμεσες παρεμβάσεις.

- Τέλος η τοπική αυτοδιοίκηση, ως φτωχός συγγενής αναμένει να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της Πολιτείας και να προχωρήσουν τα σημαντικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο κάθε τόπος, ο κάθε Δήμος. Οι χρηματοδοτήσεις, μέσω προγραμμάτων καθυστερούν, είμαστε ακόμα στον αστερισμό των πολλαπλών εξαγγελιών. Υπάρχει κατανόηση λόγω συγκυρίας αλλά να διατυπώνονται οι αλήθειες και όχι μόνο μεγάλα λόγια και να μένουμε στα λόγια.

Φίλες και φίλοι δεν ήθελα να σας χαλάσω τη διάθεση, αλλά χρειάζεται να είμαστε ρεαλιστές, να βλέπουμε την πραγματικότητα και να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Τα επίκαιρα προβλήματα δεν θα μας χαλάσουν την διάθεση ,η ανάλυση τους είναι απαραίτητη για να αφυπνιστεί το σύνολο της κοινωνίας αλλά και η Ηγεσία του Τόπου ,της Χώρας, της Ευρώπης.

Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα, χαρούμενη, χαρμόσυνη καλή Ανάσταση με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ