ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:04:00 μ.μ. | |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας
Η 1η Μάη είναι ημέρα έμπνευσης και αλληλεγγύης για όλη την εργατική τάξη, τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τιμάμε τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές, τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που φυλακίστηκαν, βασανιστήκαν, έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης μας, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


Συνεχίζουμε αποφασιστικά στον δρόμο που χάραξαν με το αίμα τους οι ήρωες της τάξης μας! Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους της Αργολίδας, για να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη ενάντια στην ακρίβεια, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στο λαό της Ουκρανίας που με ένα νέο πολεμικό σφαγείο ανάμεσα σε Ρωσία, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ , χάνει τη ζωή του, τα παιδιά του, το σπίτι του, ξεριζώνεται από τον τόπο του για το μοίρασμα των εδαφών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων.

Οι αρνητικές συνέπειες του πολέμου, είναι ήδη μεγάλες τόσο για τον ουκρανικό λαό όσο και για το Ρωσικό και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, συνειδητά έχουν εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο με αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων.

Απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας, να κλείσουν όλες οι βάσεις που σκορπούν το θάνατο, ματοκυλάνε λαούς, διαλύουν χώρες για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών κολοσσών. Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές που είναι εκτός συνόρων.

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ!

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ!

Είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, είτε τώρα με τον πόλεμο στη γειτονιά μας, όχι μόνο δεν μπορούμε να απολαύσουμε τον πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε, τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά αντίθετα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την ανεργία, τις κρίσεις, την εξαθλίωση, τους πόλεμους.

Στις αποθήκες, τα super market, τα γραφεία βιώνουμε καθημερινά τους εντατικούς ρυθμούς δουλειάς, τη δουλειά τις Κυριακές, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας που έχουν σαν συνέπεια να πολλαπλασιάζονται τα εργατικά ατυχήματα. Την ίδια στιγμή στενάζουμε από τις τεράστιες ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά προϊόντα που κάνουν την κατάσταση για κάθε εργαζόμενο και τις οικογένειες μας καταστροφική.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες για ΕΜΑΣ, δεν πρέπει να δείξουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που μας λένε «κάντε υπομονή» μέχρι να ξανάρθει η ανάπτυξη.

Βάζουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση τους!

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Η λύση βρίσκεται στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα, μέσα από το Σωματείο μας. Μόνο έτσι μπορεί κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενος, με αποφασιστική συμμετοχή και δράση, να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, να δυναμώσει την διεκδίκηση, να αποσπάσει κατακτήσεις.

Να δυναμώσει ο αγώνας για:

Ø Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.

Ø Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Ø Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.

Ø Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Ø Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

Ø Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

Ø Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Υπάρχει διαφορετικός δρόμος! Για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους και την ακρίβεια πρέπει να σταθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Οι δυνατότητες της εποχής μας, η επιστημονική γνώση, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγής, μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, λιγότερες ώρες δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερους όρους ζωής.

Μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωση στο σωματείο μας, Δυναμώνουμε τον αγώνα μας συλλογικά! Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες.

Συνάδελφοι να θυμάστε τα λόγια του ποιητή… «..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..» ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΗ, ΠΛ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, 10:30πμ, ΝΑΥΠΛΙΟ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

e-mail: idypal.argolidas@gmail.com

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ