ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα ΑΓΩΝ με στάσεις σε Δελφούς, Κόρινθο, Άργος, Νεμέα, Αρχαία Ολυμπία και Αθήνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:18:00 μ.μ. | |
Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα ΑΓΩΝ ||
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «European Festival of Ancient Greece» παρουσιάζει το καινούριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘ΑΓΩΝ’: από την Κυριακή, 03 έως και την Κυριακή, 10 Απριλίου 2022, σε μαθητές γυμνασίου από Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία, καθώς επίσης και Εκπαιδευτικοί από όλον τον κόσμο θα ταξιδέψουν… στο χρόνο, κάνοντας στάσεις σε σημαντικούς σταθμούς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού: Δελφούς, Κόρινθο, Άργος, Νεμέα, Αρχαία Ολυμπία, Αθήνα.

Λίγα λόγια για τον «Αγώνα»

Σε μία εποχή που η έννοια της δημοκρατίας διακυβεύεται περισσότερο από ποτέ, γεννήθηκε η ανάγκη για ένα πρόγραμμα που θα αποτελέσει σημείο συνάντησης ανθρώπων από διάφορες και διαφορετικές χώρες, μέσα από το οποίο θα ανταλλάξουν απόψεις, θα γνωρίσουν τον αρχαίο πολιτισμό αλλά και τον δικό τους πολιτισμό μέσα από αυτόν, θα συνεργαστούν, θα παίξουν, θα γίνουν ομάδα και θα μάθουν να αλληλοεπιδρούν με όρους δημοκρατικούς.
Ο «Αγών» είναι ένα πολυδιάστατο, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το οποίο αναδημιουργείται ένα ιστορικό μονοπάτι, ένα δίκτυο ανάμεσα στις πόλεις που -κατά την αρχαιότητα- φιλοξενούσαν αγώνες (καλλιτεχνικούς και αθλητικούς): Δελφούς, Κόρινθο, Άργος, Νεμέα, Αρχαία Ολυμπία, Αθήνα.
Σε κάθε πόλη-σταθμό, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, θα παρακολουθήσουν συνέδρια (με θέματα «Νους και Σώμα», «Οι καλλιτεχνικοί αγώνες των Δελφών, η ιστορία και η ιερή τους λειτουργία», «Η φιλοσοφία των αθλητισμών στην αρχαία Ελλάδα» και «Το αθλητικό σώμα στον σύγχρονο κόσμο»),θα γνωρίσουν την ιστορία του κάθε τόπου μέσα από ιστορικές, λογοτεχνικές ξεναγήσεις αγαπημένων φιλοσόφων (Πίνδαρος, Παυσανίας, Ηρόδοτος, Όμηρος, Πλούταρχος), θα πάρουν μέρος σε συζητήσεις και σε ποικίλα εργαστήρια (γλυπτική, μαγειρική κοκ).
Πρόκειται για μία μοναδική βιωματική εμπειρία με την οποία ταξιδεύουμε στο χρόνο, (ανα)γνωρίζουμε τις ρίζες μας, αφήνουμε τη φαντασία μας να ταξιδέψει και διευρύνουμε τις γνώσεις μας.
Λίγα Λόγια για το «European Festival of Ancient Greece»


Πρόκειται για μη κερδοσκοπικό οργανισμό ο οποίος γεννήθηκε μέσα από τη συνάντηση και τον ενθουσιασμό επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης, των τεχνών και την οργάνωση διεθνών καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.
Όραμά μας είναι όχι μόνο η ανάδειξη και σύνδεση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με το σήμερα, αλλά κυρίως η δημιουργική ανταλλαγή ιδεών και απόψεων από διαφορετικές χώρες με κοινό στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.efae.gr

Facebook: https://www.facebook.com/europeanfestivalancientgreece

Διοργάνωση: European Festival of Ancient Greece

Καλλιτεχνικός Δ/ντής Προγράμματος: Μάνος Κανναβός

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ