ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Επιστολή πολιτών για την συνεχιζόμενη κατάληψη και κατάχρηση της παραλίας στο Βιβάρι Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:20:00 μ.μ. | | |
Επιστολή - καταγγελία απέστειλαν πολίτες στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα στην οποία αναφέρουν την κατάχρηση του αιγιαλού στο Βιβάρι του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Στην επιστολή αναφέρεται: 

"Στην παραλία του Βιβαρίου στην Αργολίδα εδώ και χρόνια επιτελείται μια παρανομία με την κατάχρηση στην κατάληψη του αιγιαλού από τις ταβέρνες με την συνεργασία,την ανοχή και τις ευλογίες των αρμοδίων Αρχών.

Εκτός της υπερβολικής κατάληψης, οι εστιάτορες έχουν δημιουργήσει και μόνιμες κατασκευές με στέγαστρα και μπετόν.

Στον λίγο εναπομένοντα τα χώρο της παραλίας για χρήση των λουομένων από το καλοκαίρι του 2021 δόθηκε άδεια πολλών τετραγωνικών μέτρων σε νέο μαγαζί για τοποθέτηση ξαπλώστρών.

Οι ταβέρνες δε, απλώνουν τα τραπέζια μέχρι εκεί που σκάει το καλοκαιρινό κύμα έτσι ώστε δεν μπορεί να έχει καν χώρο να περπατήσει κάποιος την παραλία.

Ο νόμος ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η κατάληψη του αιγιαλού τουλάχιστον μέχρι εκεί που φτάνει το χειμέριο κύμα, και οπωσδήποτε απαγορεύεται οποιαδήποτε κατασκευή πχ στέγαστρα.

Νομίζουμε ότι κάποιος πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί με αυτή την ντροπή .

Δεν είναι εύκολο για τους πολίτες να προσφεύγουν στην δικαιοσύνη και ανέχονται αυτές τις καταστάσεις εις βάρος τους." αναφέρουν οι πολίτες στην επιστολή τους.

Σύμφωνα πάντως με την νομοθεσία, αρμόδια αρχή για την τήρηση της νομιμότητας σε περιπτώσεις καταπάτησης του αιγιαλού είναι η Αστυνομία και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ