ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας στην έκθεση "REDS - Αφιέρωμα στο κόκκινο" στον πολυχώρο "Φουγάρο"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:19:00 μ.μ. | | |
"REDS - Αφιέρωμα στο κόκκινο"
Ο πολυχώρος Πολιτισμού Fougaro, προσκάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας να ξεναγηθούν διαδραστικά στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο "REDS - Αφιέρωμα στο κόκκινο", η οποία παρουσιάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο του Φουγάρου, με την εικαστική επιμέλεια της κυρίας Φ. Κυριακοπούλου.

Η έκθεση παρουσιάζει την FKP COLLECTION, που αφορά σε πίνακες, γλυπτά, αντικείμενα, και φωτογραφίες με κοινό "σύνδεσμο" ένα χρώμα, το κόκκινο και τον συμβολικό του ορίζοντα, τα συναισθήματα τα οποία δημιουργούνται στον θεατή όταν "μπαίνει" στον μυσταγωγικό χώρο της Gallery, ο οποίος λειτουργεί ως σκηνή θεάτρου που σου υποβάλλει μέσω ενός χρώματος μια πρωτόγνωρη σχεδόν βαθύτυπη εμπειρία.

Ο θεατής εδώ υποβάλλεται ολοκληρωτικά στην κυρίαρχη αίσθηση ενός χρώματος και της δυναμικής του, μια και η πρόθεση της έκθεσης είναι να λειτουργήσουν τα έργα τέχνης ως αντικείμενα ψυχολογικής φόρτισης , εννοιολογικής προσωπικής χαρτογράφησης και συμβολικής προσέγγισης, με κάθε άτομο ξεχωριστά που αλληλοεπιδρά τοποθετώντας τον εαυτό του σε μια συμμετοχική διαδικασία, όχι απλά ως θεατής αλλά ως "αφηγητής" του δικού του ξεχωριστού "εαυτού", που συμμετέχει ενεργά με συναισθήματα, συνειρμούς και προσωπικές ερμηνείες.

Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας έδωσαν τις δικές τους απόψεις και συναισθηματικές προσεγγίσεις για τα έργα. Μετά το τέλος της ξενάγησης συμμετείχαν σε Εικαστικό Εργαστήρι το οποίο έγινε στους φιλόξενους και εξαιρετικά οργανωμένους χώρους των εργαστηρίων Τέχνης του Φουγάρου, από την Εικαστικό - Εκπαιδευτικό κυρία Αιμιλία Τσεκούρα, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας, να προσεγγίσουν το έργο των Ελλήνων - διεθνών Καλλιτεχνών όπως αυτό του Γ. Λάππα και S. Antonakos.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας για άλλη μια φορά ευχαριστεί θερμά τον ιδιωτικό φορέα πολιτισμού Fougaro για την πρόθεσή του να στηρίξει το μοναδικό Δημόσιο Σχολείο Τέχνης το οποίο λειτουργεί λίγους μήνες τώρα στην Προσύμνη Αργολίδας.

Κείμενο: Μάγδα Μάρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ