ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας για την αύξηση του κατώτατου μισθού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. | |
ΚΚΕ Αργολίδας
Τελικά η πολυδιαφημιζόμενη -από την κυβέρνηση- αύξηση του κατώτατου μισθού έχει εξανεμιστεί πριν καν δοθεί, εξαιτίας της εκτίναξης της ακρίβειας, διαμορφώνοντας τον ονομαστικό κατώτατο μισθό σε επίπεδο πιο χαμηλό από αυτό που ήταν 13 χρόνια πριν! Κι όλα αυτά τη στιγμή που έχει μεσολαβήσει ένας "οδοστρωτήρας" αντιλαϊκών μέτρων που τσάκισαν μισθούς και εισόδημα.


Μάλιστα αυτή η εργασιακή ζούγκλα έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους, με ελαστική και μερική απασχόληση, να μην παίρνουν ούτε καν τον κατώτατο μισθό. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι η αύξηση είναι περίπου στο 7%, όταν την ίδια ώρα ο επίσημος πληθωρισμός "τρέχει" με ποσοστό πάνω από 8%.

Στα παραπάνω προστίθεται και το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά εφαρμόζεται αυτός ο άθλιος μηχανισμός, που συνδιαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον οποίο ο κατώτατος μισθός καθορίζεται με απόφαση της κυβέρνησης και καθ’ υπόδειξιν των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο καθορισμός του κατώτατου μισθού ως βάση για ουσιαστικές αυξήσεις πρέπει να είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης με βάση τις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας, που είναι τελικά οι ανάγκες και τα κέρδη του κεφαλαίου. Τώρα είναι όντως "η ώρα των εργαζομένων", όχι όμως για να συμβιβαστούν με τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, αλλά για να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης:

· Με κατώτερο μισθό τα 825 ευρώ, την υπογραφή Κλαδικών και Επιχειρησιακών Συμβάσεων με αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού.

· Για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την κατάργηση των απλήρωτων υπερωριών.

· Την επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, των τριετιών, της υποχρεωτικής κυριακάτικης αργίας.

21/4/2022
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ