ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας - Κορινθίας: Άνθρακες ο θησαυρός της «γενναίας ενίσχυσης» του κατωτάτου μισθού

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας - Κορινθίας
Άνθρακες ο θησαυρός της «γενναίας» ενίσχυσης του εργατικού εισοδήματος με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία έχει ήδη εξανεμιστεί πριν καν δοθεί, εξαιτίας του τεράστιου κύματος ακρίβειας.


Με μια επικοινωνιακή φιέστα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη «γενναιόδωρη» αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 1,66 ευρώ την ημέρα. Αύξηση 7% όταν πληθωρισμός στην Ελλάδα εκτοξεύτηκε στο 8% τον Μάρτιο, ενώ όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το πρόβλημα της ακρίβειας θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, λαμβάνοντας μορφή χιονοστιβάδας.

Στην πραγματικότητα ο κατώτατος μισθός βρίσκεται σε επίπεδο πιο χαμηλό από αυτό που ήταν 13 χρόνια πριν, τη στιγμή μάλιστα που έχει μεσολαβήσει ένας "οδοστρωτήρας" αντιλαϊκών μέτρων, εκτίναξης φόρων και υπέρογκων ανατιμήσεων που τσάκισαν μισθούς και εισόδημα.

Επίσης, η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού γίνεται στο πλαίσιο του κατάπτυστου νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου, διαιωνίζοντας την αθλιότητα που απαγορεύει τη διαπραγμάτευση για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Είναι μεγάλη πρόκληση από τη μία να δίνονται απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους, από αναπτυξιακούς νόμους, ΕΣΠΑ και άλλους μηχανισμούς - δηλαδή χρήματα από το φορολογικό ξεζούμισμα των εργαζομένων -και από την άλλη οι εργαζόμενοι που παράγουν όλο τον πλούτο της χώρας να μην μπορούν να έχουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα.

Οι ίδιες οι εξελίξεις στην καθημερινότητα των εργαζομένων και η προπαγανδιστική κοροϊδία της κυβέρνησης με αύξηση - ψίχουλα του κατώτατου μισθού, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη διεκδίκησης των αιτημάτων που προβάλλει το ταξικό εργατικό κίνημα για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με ικανοποιητικές αυξήσεις.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Με αποφασιστική συμμετοχή στο συνδικάτο μας και οργανωμένη δράση στηρίζουμε την προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον ΣΕΒ για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις.

Διεκδικούμε μαχητικά:

· Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή. 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.

· Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.

· Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

· Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

· Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ