ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Νέο κύμα εξόδου των Αθηναίων για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - Αυξημένα μέτρα σε εθνικές οδούς και λιμάνια (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:10:00 π.μ. | | | |
Αυξημένα μέτρα σε εθνικές οδούς και λιμάνια (βίντεο)
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η τροχαία, καθώς νέο κύμα εκδρομέων αναχωρήσει από την πρωτεύουσα για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Μέχρι αυτή την ώρα η έξοδος των Αθηναίων είναι ομαλή τόσο στην εθνική Αθηνών – Κορίνθου όσο και στην Αθηνών – Λαμίας.

Σύμφωνα με την τροχαία, στα μεγάλα εθνικά δίκτυα της χώρας θα βρίσκονται περιπολικά και αστυνομικοί, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το λιμενικό, καθώς πολλοί εκδρομείς φαίνεται πως θα προτιμήσουν να περάσουν τις ημέρες αυτές σε νησιωτικούς προορισμούς κοντινούς στην Αθήνα. Σύμφωνα, μάλιστα, με ανθρώπους του τουρισμού οι προκρατήσεις που καταγράφονται σχεδόν στο σύνολο των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών είναι μεγάλες.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το ότι η Πρωτομαγιά φέτος μετατέθηκε για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμη τριήμερο, το οποίο οι εκδρομείς δεν θα το αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Διαμονή για όλα τα βαλάντια

Οι προκρατήσεις που καταγράφονται αυτή τη στιγμή σε ακίνητα κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια στη νησιωτική Ελλάδα κυμαίνονται από 70% έως 93%, ενώ στους δημοφιλείς ηπειρωτικούς προορισμούς (Καλαμάτα, Καλαμπάκα, Ναύπλιο, Ναύπακτο, Ιωάννινα) κυμαίνεται από 79% έως 91%.

Μεγάλες προκρατήσεις καταγράφονται και στα παραθαλάσσια προάστια του Ν.Αττικής, όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα και η Ραφήνα. Το συνολικό κόστος για 3 διανυκτερεύσεις για τετραμελή οικογένεια σύμφωνα με ανθρώπους του τουρισμού, κυμαίνεται από 257€ έως 299€ για κατοικίες από 47τμ έως 65τμ.

Παράλληλα, όσοι εκδρομείς καθυστέρησαν να προβούν σε κράτηση για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και επιθυμούν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλα παράλληλα δεν θέλουν να δαπανήσουν περισσότερα από 300€ για το σύνολο των ημέρων διανυκτέρευσης, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας τόσο στη Πελοπόννησο, στη Χαλκιδική αν διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Εύβοια .

Η Εύβοια, ένας κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους, διαθέτει πολλές επιλογές για όλα τα βαλάντια. Στην Αιδηψό κατοικία 30τμ μισθώνεται προς 167€, στο Πευκί κατοικία 37τμ προς 171€ και στον Αμάρυνθο, κατοικία 135τμ μισθώνεται προς 245€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Όσο για προορισμούς της Πελοποννήσου που απέχουν από την Αθήνα από 1 έως 3 ώρες οδικώς όπως η Ν.Κορινθία, το κόστος μίσθωσης για κατοικία 45τμ στο Λέχαιο είναι 272€, στο Τολό Αργολίδος το κόστος διαμορφώνεται στα 257€ για κατοικία 115τμ, ενώ σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών όπως είναι τα Σελιανίτικα, κατοικία 43τμ μισθώνεται προς 193€ για τρεις διανυκτερεύσεις και στην Ακράτα κατοικία 50τμ μισθώνεται προς 220€. Παράλληλα, σε χιλιομετρική απόσταση 2,5-3 ωρών διατίθενται κατοικίες τόσο στη Κουρούτα Ηλείας με συνολικό κόστος μίσθωσης 250€, στο Αρκούδι του Ν.Ηλείας όπου κατοικία 40τμ μισθώνεται προς 159€.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στη Χαλκιδική σε απόσταση χιλιομετρική από 60χιλ έως 90χιλ όπως, τη Νέα Ποτιδαία, τα Νέα Μουδανιά και την Ολυμπιάδα. Στα Νέα Μουδανία κατοικία 42τμ μισθώνεται προς 166€ και στην Ολυμπιάδα κατοικία 42τμ προς 158€.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, ένας βασικός λόγος επιλογής αυτοτελών διαμερισμάτων ή/και κατοικιών, είναι τόσο η πανδημία του κορωνοϊού που πολλοί αποφεύγουν τον συνωστισμό, αλλά παράλληλα ένα αυτοτελές διαμέρισμα ή/και κατοικία διαθέτει όλο τον οικιακό εξοπλισμό για μια οικογένεια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ