ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Απάντηση του αρμόδιου Μηχανικού για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο δρόμο από Αγ. Αδριανό προς Καρακαλά και Ν.Τίρυνθα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:50:00 μ.μ. | | | |
Καθίζηση
Αγαπητέ κε Ραζή , σχετικά με την ανάρτηση σας και εκτιμώντας το ενδιαφέρον σας , θα ήθελα ως υπεύθυνος μηχανικός του έργου που αναφέρεστε να σας επισημάνω τα παρακάτω:

1. Ίσως δεν το γνωρίζετε , αν και από ότι γράφετε έχετε ιδία απόψη για την φάση κατασκευής ,αλλά στο σύνολο της διαδρομής του δικτύου μας , υπάρχουν κάτω από το οδόστρωμα πληθώρα ιδιωτικών δικτύων ( μη αδειοδοτημένων στο σύνολο τους) που φαντάζομαι ότι δεν θα επιθυμούσατε να καταργηθούν και να προκληθεί τεράστια βλάβη στην οικονομία της περιοχής( βέβαια μας δημιουργείται η εύλογη απορία , πως δεν το αναφέρετε στο μακροσκελές κείμενο σας).

2. Ισως πάλι να μην το γνωρίζετε αλλά το σύνολο των δικτύων αυτών αφορούν διαρρέοντα δίκτυα με τεράστιες απώλειες ύδατος ( κάτι που μπορείτε να πληροφορηθείτε από τον αρμόδιο ΤΟΕΒ , αν και θα το γνωρίζετε σίγουρα )

3. Αυτό που σίγουρα θέλω να πιστεύω ότι δεν γνωρίζετε ( άλλως θα το αναφέρατε) είναι ότι πριν την ασφαλτόστρωση, διαρκώς η εταιρεία μας αποκαθιστούσε αδαπάνως ιδιωτικές σωληνώσεις που λόγω της φύσης τους( PVC 4-6atm) , της στάθμης τους ( 15-35 εκατοστά από το κατάστρωμα) και της παλαιότητας τους , έσπαγαν από την κυκλοφορία και δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα βατότητας στην οδό .

4. Αυτό που πάλι δεν γνωρίζετε ( και θα μπορούσατε να ενημερωθείτε επ' αυτού αρμοδίως) ,είναι ότι από την εταιρεία μας έγιναν όλες οι σχετικές οχλήσεις για τα ανωτέρω προς την αρμόδια αρχή καθιστώντας σαφές το πρόβλημα που θα επακολουθούσε και περιγράφετε , καταδεικνύοντας την μη υπαιτιότητα μας.

5. Αυτό που πάλι δεν γνωρίζετε είναι ότι δόθηκε από την Διευθύνουσα Υπηρεσία , προς τους ιδιώτες ( μέσω του ΤΟΕΒ) τόσο η οδηγία για αποκατάσταση των διαρρεόντων δικτύων τους , όσο και το χρονικό περιθώριο για την υλοποίηση των παρεμβάσεων τους . Βεβαίως κανείς δεν έκανε τίποτα .

6. Αυτά που αναφέρετε περί αποκαταστάσεων σαφώς και δεν αποτελούν συνήθεις και δόκιμες πρακτικές , αποτελούν όμως σωστικές ενέργειες που υλοποιούνται από την εταιρεία μας προκειμένου να αποτραπούν τα ατυχήματα που περιγράφετε ( παρότι όπως προανέφερα δεν αποτελούν υπαιτιότητα μας)

7. Αυτό που πάλι δεν αναφέρετε , παρότι έχετε την σχετική φωτογραφία από το σκάμμα επί της οδού , άρα γνωρίζετε την αιτία του , καθώς το ίδιο ισχύει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ,είναι το ότι ιδιώτης έσκαψε την οδό προκειμένου να αποκαταστήσει το διαρρέον δίκτυο του ( για να μπορεί να ποτίσει) και σου λέει ότι θα έρθει ο εργολάβος , όπως έκανε και στα υπόλοιπα και θα το φτιάξει

8. Αυτό που είναι σαφές και το γνωρίζετε , είναι ότι προκειμένου να μην γίνει ατύχημα , πάλι θα έρθει η εταιρεία μας για να κάνει την αποκατάσταση με μη συνήθεις και δόκιμες πρακτικές. Όμως κε Ραζή θα την κάνει και θα την πληρώσει από την τσέπη της , χωρίς να προσδοκά δημοσιότητα , γιατί πρέπει και οι αγρότες να ποτίζουν και ο δρόμος να μπορεί να κυκλοφορείται .
 
Στην διάθεση σας κε Ραζή προκειμένου να βρεθεί γρήγορα λύση που αφενός δεν θα αφήνει τα χωράφια απότιστα και αφετέρου θα σταματήσει την οικονομική αιμορραγία της εταιρείας μας

Φιλικά
Αντωνίου Γιάννης
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ