ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Πετράκος - Δρούγκας: Πρόταση ψηφίσματος για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον πόλεμο

Πόλεμος
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταγγέλλει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την πολεμική επιχείρηση που σκορπίζει το θάνατο, καταστρέφει υποδομές και δημιουργεί στρατιές προσφύγων .


Το δράμα του Ουκρανικού λαού με τους χιλιάδες νεκρούς, τα εκατομμύρια προσφύγων και την καταστροφή των υποδομών της χώρας αποτελεί ένα έγκλημα το οποίο έχει και φυσικό αλλά και ηθικούς αυτουργούς οι οποίοι και θα πρέπει να καταδικαστούν συλλήβδην.

Ο φυσικός αυτουργός είναι η Ρωσία που εισέβαλε σε μια ανεξάρτητη χώρα της παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. Την Ρώσικη αυτή εισβολή και τον πόλεμο που συνεχίζεται τον καταδικάζουμε απερίφραστα , χωρίς αστερίσκους γιατί δεν υπάρχουν καλές και κακές εισβολές σε ανεξάρτητες χώρες, ούτε καλοί και κακοί πόλεμοι.

Οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του εγκλήματος είναι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ .Είναι ο προκλητικός επεκτατισμός του ΝΑΤΟ στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας παρά και αντίθετα στις διαβεβαιώσεις τους στη Ρωσία .Είναι οι ευρωατλαντικές επεμβάσεις στην Ουκρανία για εγκαθίδρυση αντιδραστικών κυβερνήσεων στηριγμένων σε παρακρατικούς μηχανισμούς και φασιστικές ομάδες .

Ευθύνες έχει και η εκλεκτή στις ΗΠΑ κυβέρνηση των Ουκρανών εθνικιστών , η οποία αθέτησε τις συμφωνίες με την Ρωσία και επί 8 χρόνια προέβη σε εθνοκάθαρση του Ρωσόφωνου πληθυσμού της ανατολικής Ουκρανίας με χιλιάδες νεκρούς, σε απαγόρευση λειτουργίας των αντιπολιτευόμενων κομμάτων και σε απαγόρευση χρήσης της γλώσσας των περισσοτέρων μειονοτήτων μεταξύ αυτών και της Ελληνικής γλώσσας.

Ευθύνες έχει και η ηγεσία της Ε.Ε. που ενώ έβλεπε τον πόλεμο να έρχεται και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να τον αποτρέψει κόντρα στα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης. Δεν έκανε καμία ενέργεια ούτε πήρε καμία πρωτοβουλία εδώ και 8 χρόνια για να εκτονωθεί η ένταση και να αποφευχθεί ο πόλεμος,. Η ηγεσία της Ε.Ε. εντελώς αλόγιστα και παθητικά σύρθηκε πίσω απ’ την γραμμή τις επιθυμίες και τα συμφέροντα των Αμερικανών και αυτή την στιγμή είναι οι λαοί της Ευρώπης που μαζί με τον Ουκρανικό λαό υφίστανται τις τραγικές συνέπειες του πολέμου και δυστυχώς θα τις υφιστάμεθα για πολύ καιρό ακόμα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενώνει τη φωνή του με όλους τους φιλειρηνικούς πολίτες και ζητάει να σταματήσει τώρα ο πόλεμος και να αποχωρήσουν τα Ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία . Ζητάει να σιγήσουν τώρα τα όπλα και να δώσουν τη θέση τους στη διπλωματία ώστε να υπάρξουν λύσεις που θα διασφαλίζουν την ακεραιότητα της Ουκρανίας, και τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της και όλων των εθνοτήτων της . Ιδιαίτερα ζητάει την προστασία της Ελληνικής μειονότητας και την διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων της.

Επισημαίνει ότι η βαθύτερη αιτία της κρίσης στην Ουκρανία βρίσκεται στις μακροχρόνιες αντιφάσεις περιφερειακής ασφάλειας στην Ευρώπη και η βασική λύση είναι να ληφθούν υπόψη του οι νόμιμες ανησυχίες όλων των εμπλεκόμενων μερών για την ασφάλεια Τονίζει ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ανάγκη η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος αντί να βαδίζει σε έναν νέο επικίνδυνο ψυχρό πόλεμο που πλήττουν πρώτα απ όλους τους λαούς , να υπάρξουν πρωτοβουλίες ώστε να εγκαθιδρυθεί στην Ευρώπη ένα συλλογικό σύστημα ασφάλειας από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια το οποίο θα εγγυάται την ειρήνη και θα συμβάλει ώστε η Ουκρανία από πεδίο αντιπαράθεσης Ρωσίας –ΗΠΑ να γίνει γέφυρα συνεργασίας .Αυτό προϋποθέτει να ακυρωθεί η αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ,να σταματήσει η επέκταση του ΝΑΤΟ ,και να ξεκινήσει διάλογος ανάμεσα στην Ευρώπη, τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ ώστε βρουν λύσεις στα προβλήματα και να προωθήσουν την οικοδόμηση ενός ισορροπημένου, αποτελεσματικού και βιώσιμου ευρωπαϊκού πλαισίου ασφάλειας το οποίο να λαμβάνει υπόψη του οι νόμιμες ανησυχίες όλων των εμπλεκόμενων μερών για την ασφάλεια

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου παράλληλα εκφράζει την ανησυχία του για την επιδείνωση των διεθνών σχέσεων συνολικά και τον νέο ψυχρό πόλεμο που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για παγκόσμια ανάφλεξη . Τονίζει ότι σήμερα, η νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για την οικοδόμηση ενός πλαισίου για την παγκόσμια και περιφερειακή ασφάλεια. Αυτό προϋποθέτει αποδοχή από τις ΗΠΑ ενός πολυπολικού κόσμου ο οποίος να διασφαλίζει ευημερία σε όλους τους λαούς ,σε συνθήκες ειρήνης και σεβασμού των δικαιωμάτων των λαών και των κρατών . Συνεπώς είναι αντίθετο και με τη διαφαινόμενη από την πλευρά των ΗΠΑ όξυνση της αντιπαράθεσης με την Κίνα διότι αυτό θα σημάνει έναν 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο .

Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης Δρούγκας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ