ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ναύπλιο: Αισιοδοξία από τις πληρότητες και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:32:00 μ.μ. | | |
Ναύπλιο
Με τις πληρότητες το Πάσχα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στους κοντινούς προς την Αθήνα να φθάνουν και να υπερβαίνουν σε αρκετές περιπτώσεις το 80 -90%, επιβεβαιώθηκε η συγκρατημένη αισιοδοξία των ξενοδόχων και άλλων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο για την έκβαση της φετινής τουριστικής περιόδου. 

Οι κρατήσεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς παραμένουν υψηλές, με τη σεζόν να αρχίζει επίσημα στις 15 Μαϊου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας μόνο από την Αθήνα για το Πάσχα έφυγαν περί τις 325.000 αυτοκίνητα, ενώ παράλληλα και οι πληρότητες διαμορφώθηκαν σε 85 ως 90% και με μεγάλη παρουσία και ξένων επισκεπτών. Ενδεικτικά αναφέρεται για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, σύμφωνα με τα στοιχεία των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ύδρα η πληρότητα ήταν 82% και στις Σπέτσες 78%. Στο Ναύπλιο οι πληρότητες των τουριστικών καταλυμάτων έφθασαν στο 85%μ ενώ στο Λεωνίδιο η πληρότητα ήταν 100%.

Στα κοντινά νησιά των Κυκλάδων οι πληρότητες ήταν 80% στη Σύρο, 82% στην Άνδρο, 79% στην Κύθνο. Εκτός από τη Μύκονο και την Πάρο, δημοφιλείς προορισμούς, όπου οι πληρότητες έφθασαν το 80%, στη Νάξο το Πάσχα η πληρότητα έφθασε το 100%, καθώς το νησί ήδη είχε δεχθεί πολλούς ξένους τουρίστες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ακόμη, το 100% άγγιξαν οι πληρότητες στην Κέρκυρα, ενώ στα Ιωάννινα έφθασαν στο 88%.

Αισιοδοξία και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Τη θετική αυτή εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό επιβεβαίωσε και ο κ. Κικίλιας τονίζοντας ότι στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού ήταν να «φωτίσει» κάθε γωνιά της πατρίδας, δηλώνοντας πως οι ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν ήδη προορισμούς που δεν γνώριζαν. «Είναι μια πολύ αισιόδοξη εικόνα για τη χώρα και την προσπάθεια για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας» είπε ο υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «δουλέψαμε σκληρά ώστε η τουριστική σεζόν να ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πληρότητες για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς σε κοντινούς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προορισμούς είναι υψηλή, αγγίζοντας τις αντίστοιχες υψηλές πληρότητες που καταγράφηκαν την περιόδο του Πάσχα. 

Εφόσον δεν υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας και δεν υπάρχουν δυσάρεστες εξελίξεις με τον πόλεμο, τότε η τουριστική κίνηση, όπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου, μπορεί να ξεπεράσει το 90% του 2019. Οι πιο αισιόδοξοι αναμένουν η φετινή τουριστική κίνηση να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ