ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Τάκης Παπαϊωάννου: Ο Λαός σύντομα θα στείλει τον λογαριασμό πίσω στον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 π.μ. | | |
Τάκης Παπαϊωάννου
Του Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας
Τάκη Παπαϊωάννου

Μετά από μια σύντομη άτυπη περίοδο χάριτος λόγω Πάσχα, ξεκινούν από αύριο οι διακοπές ρεύματος από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με απλήρωτους λογαριασμούς, με πάνω από 500 εντολές διακοπής ημερησίως μόνο στην Αττική.

Ο νεοφιλελεύθερος μηχανισμός παραγωγής δυστυχίας για τους πολλούς και υπερκερδών για τους λίγους βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Τι κι αν οι λογαριασμοί έχουν υπερδιπλασιαστεί; Τι κι αν μιλάμε για την διακοπή πρόσβασης στο εντελώς κρίσιμο για το βιοτικό επίπεδο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας εν έτει 2022; Δουλίτσες να γίνονται.

Πρώτα λοιδώρησαν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, υποβάθμισαν τη στρατηγική της σημασία για την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας και στη συνέχεια παρουσίασαν την παράδοση της ίδιας της ΔΕΗ καθώς και της εγχώριας αγοράς ενέργειας στα καρτέλ των ιδιωτών παρόχων ως εκσυγχρονισμό και διόρθωση των στρεβλώσεων.

Η κοινωνία υποφέρει από ένα πρωτοφανές κύμα ακριβείας με αρχή το τέλος του καλοκαιριού του '21 και αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτό είναι η κυβέρνηση. Ρεύμα, καύσιμα και βασικά είδη διατροφής είναι πλέον απλησίαστα ακόμα και για νοικοκυριά με δύο εργαζομένους.

Την ίδια στιγμή, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης (του οποίου την αμοιβή πενταπλασίασε η κυβέρνηση και πλέον αμοίβεται με 360.000 ευρώ ετησίως) τελειώνει το 760 τετραγωνικών μέτρων εξοχικό του στη Τζιά.

Την δική του υπογραφή μαζί με του Πρωθυπουργού φέρουν οι εντολές διακοπής ρεύματος που θα εκτελούνται από αύριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει μια σαφή και ξεκάθαρη πολιτική επιλογή:

Προτιμά να αφήνει τους πολλούς να υποφέρουν ώστε προστατεύσει τα υπερκέρδη των λίγων.

Είναι ένας μεσολαβητής συμφερόντων. Ένας ντίλερ που έχει απολέσει κάθε ικμάδα πολιτικής αξιοπιστίας και ούτε καν τον ενδιαφέρει, φτάνει να προχωράνε οι δουλειές.

Προασπίζεται με νύχια και με δόντια τα συμφέροντα των πολιτικών του φίλων που τον συντηρούν στην εξουσία ακόμα κι αν αυτό σημαίνει τραγική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου για το μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.

Ο λαός όμως θα έχει σύντομα την ευκαιρία να του στείλει πίσω τον λογαριασμό.


Και θα τον αναγκάσει να τον πληρώσει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ