ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου για τις ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις

Ανακοίνωση
Ο Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου, ενημερώνει ότι λόγω της σύμπτωσης φέτος της 1ης Μαΐου με Κυριακή, με υπουργική απόφαση, η υποχρεωτική αργία μεταφέρεται τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022.


Συνεπώς η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται φέτος για την αμέσως επόμενη ημέρα, Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022.

Κατά την ημέρα αυτή απαγορεύεται γενικά η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός αυτών που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, ημέρα έναρξης των Ενδιάμεσων Εαρινών Εκπτώσεων είναι η Τρίτη , 3 Μαΐου 2022 και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων να μετατεθεί χρονικά την επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαΐου 2022.

Για την 1η Κυριακή , δηλαδή την 8η Μαίου 2022 και κατόπιν απόφασης του ΔΣ του Συλλόγου, με αριθμό πρακτικού 296 /8-4-2019, προτείνεται να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ τα Εμπορικά Καταστήματα για τις Κυριακές των Ενδιάμεσων Εκπτωτικών Περιόδων, διότι η εν λόγω ημέρα δεν έχει αξιόλογο εμπορικό ενδιαφέρον. Εάν κάποιο κατάστημα επιθυμεί, μπορεί να είναι ανοιχτά εφ’ όσον ο Νόμος το επιτρέπει.

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η συμμετοχή στις ενδιάμεσες εκπτώσεις όσο και η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 8 Μαΐου, είναι προαιρετικές.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι πάγιο αίτημα της Ε.Ε.Σ.Ν. είναι η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων (εαρινών και φθινοπωρινών), καθώς ο θεσμός κρίνεται αναχρονιστικός, ανούσιος και εν τέλει παραπλανητικός για το καταναλωτικό κοινό αλλά και για τις επιχειρήσεις.

Παρά τις κατά καιρούς θετικές αναφορές του αρμόδιου Υπουργού σε σχέση με αυτό μας το αίτημα, βλέπουμε ότι τίποτα δεν αλλάζει και παραμένουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, δίνοντας χώρο σε επιτήδειους να μπερδεύουν τους καταναλωτές και να αναστατώσουν την αγορά.

Οι τοπικές μας επιχειρήσεις χρειάζονται τη στήριξη όλων μας έτσι ώστε ΟΛΟΙ μαζί να βγούμε ενωμένοι και πιο δυνατοί.

Ευχόμαστε σε όλους τους εμπόρους, τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές, καλές αγορές και καλές δουλειές!!!

Εκ του ΔΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ