ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Πανηγυρική υποδοχή για τις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες της εθνικής ομάδας ανσάμπλ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:15:00 μ.μ. | | |
Αθλήτριες ενόργανης
Με πλατιά χαμόγελα και τα χρυσά και ασημένια μετάλλια κρεμασμένα στο στήθος, επέστρεψαν στη χώρα μας οι αθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής του ανσάμπλ, που εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας. 

Οι Ανδρονίκη Αγάθου, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι, μαζί με την προπονήτριά τους Μαρίνα Φατέεβα, αλλά και όλα τα μέλη του επιτελείου της Εθνικής ομάδας, δέχτηκαν λουλούδια και συγχαρητήρια από τον γενικό γραμματέα της ΕΓΟ, Κωνσταντίνο Πανταζή, και το μέλος του Δ.Σ., Ελένη Μιχοπούλου, που τους υποδέχτηκαν.

Η Ειρήνη Αϊνδιλή, ο άνθρωπος που συνδέει τους θριάμβους του παρελθόντος και την προ εικοσαετίας ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ορλεάνης με τη νέα κατάκτηση, δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή της. Πλέον, ως Α' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ρυθμικής γυμναστικής, έζησε την τεράστια διάκριση από νέο μετερίζι και δήλωσε:

«Για εμένα ήταν διπλή η χαρά, γιατί έζησα στιγμές που είχα ζήσει και σαν αθλήτρια. Ανατρίχιασα πολύ στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, είχα στο πλευρό μου την προπονήτριά μου, με όλες αυτές τις επιτυχίες και στιγμές που έχουμε ζήσει. Η συγκίνηση ήταν πολύ μεγάλη για την μεγάλη επιτυχία από τη ρυθμική μας, που κάνει τα καινούρια βήματα σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Βέβαια κρατάμε χαμηλά το κεφάλι, τελείωσε ένας πολύ σημαντικός αγώνας για την Ελλάδα και την ελληνική ρυθμική και πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλες μεγάλες στιγμές. Σαν διοίκηση έχουμε κάνει πάρα πολλή δουλειά για να ανέβει ξανά η ρυθμική, ώστε το 2024 να είμαστε και πάλι πρωταγωνίστριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Αφιερώνουμε την κατάκτηση στους Έλληνες και στις Ελληνίδες, σε όλες τις αθλήτριες των σωματείων της ρυθμικής γυμναστικής της χώρας μας που έχουν περάσει δύο δύσκολα χρόνια λόγω Covid-19 και θέλω να τους πω ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και με σκληρή δουλειά επιτυγχάνονται τα πάντα!».

Από την πλευρά της, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρίνα Φατέεβα είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί μπήκε ξανά η Ελλάδα με επιτυχία και μετάλλια στον παγκόσμιο χάρτη. Έχουμε πολλούς ανθρώπους κοντά μας και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη και τη βοήθειά τους. Είναι πολύ σκληρή η δουλειά που κάνουμε στην προπόνηση, βέβαια αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες από τον Covid-19, αλλά προχωράμε με μεγάλη προσπάθεια από όλο το επιτελείο. Και νομίζω ότι με τον τρόπο που ήδη λειτουργούμε και με τον δρόμο που έχουμε πάρει θα έρθουν τα αποτελέσματα. Υπάρχει μεταξύ μας εμπιστοσύνη, αγάπη και φιλία. Το Παρίσι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ακόμα μακριά, αλλά έγινε ήδη το πρώτο βήμα και πρέπει να είμαστε δυνατές από όλες τις πλευρές».

Η Κατερίνα Παγουλάτου ανέφερε: «Το μετάλλιο με γέμισε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, γιατί ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Το χρυσό μετάλλιο είναι κάτι που η Ελλάδα έχει να το γευτεί πολλά χρόνια και είναι μια καινούρια αρχή για νέες επιτυχίες».

Η Ελπίδα Εγγλέζου είπε: «Επειδή δεν είχαμε κάνει καλό πρόγραμμα στα στεφάνια πεισμώσαμε, γιατί θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε τον εθνικό ύμνο, και έτσι συνεργαστήκαμε, δουλέψαμε η μία για την άλλη και καταφέραμε αυτό το αποτέλεσμα».

Η Κορίνα Λυκάκη τόνισε: «Κάθε επιτυχία μας βοηθά να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά με στόχο τους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Φυσικά χρειάζεται καθημερινή σκληρή δουλειά στην προπόνηση και με συγκέντρωση και ομαδικότητα θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε την πρόκριση που είναι η μεγάλη μας επιθυμία».

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Πανταζής, επισήμανε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες, προπονήτριες σε όλο το ιατρικό επιτελείο και φυσικά στην Τεχνική Επιτροπή για όλη αυτή την προσπάθεια. Η νέα διοίκηση έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει πάρα πολλά ζητήματα και το έχουμε αποδείξει σε μικρό χρονικό διάστημα ενός χρόνου. Μόλις τον προηγούμενο μήνα διοργανώσαμε στη χώρα μας το Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής, όπου και πάλι οι αθλήτριές μας έφεραν μετάλλια και επιτυχίες, που σε συνδυασμό με τα δύο νέα μετάλλια, αποδεικνύεται ότι δεν είναι κάτι τυχαίο. Αξίζουν συγχαρητήρια στον σχεδιασμό και στην προοπτική που έχουμε δώσει και τη νέα ώθηση από όλα μας τα μέλη. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια σε πάρα πολλά επίπεδα, τόσο σε αθλητικό όσο και σε διοικητικό. Χρειάζεται οπωσδήποτε η στήριξη της ελληνικής κοινωνίας αλλά και του κράτους στην προσπάθεια αυτή, εμείς είμαστε εθελοντές και προσπαθούμε για το καλύτερο. Ενισχύουμε τα σωματεία της Γυμναστικής και με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται το άθλημα που έχει να προσφέρει πολλά στην ελληνική κοινωνία. Να καταφέρουμε όλοι μαζί να φέρουμε τη ρυθμική γυμναστική στο επίπεδο που ήταν τα προηγούμενα χρόνια και αυτή η επιτυχία αποτελεί το μεγάλο εφαλτήριο».

Την ίδια ώρα η Παναγιώτα Λύτρα, που εντυπωσίασε με το πρόγραμμά της στις κορύνες κατακτώντας την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας, μαζί με την προπονήτριά της Μορφούλα Ντώνα, προσγειώνονταν στη Θεσσαλονίκη, καθώς η 16χρονη πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ