ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας: Εκδήλωση μνήμης για τους πρόσφυγες της Νέας Κίου

Εκδήλωση μνήμης για τους πρόσφυγες της Νέας Κίου
Με αφορμή τη συμπλήρωση στο έτος που διανύουμε 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τους πρόσφυγες της Κάτω Παναγιάς Ηλείας και της Νέας Κίου.


Η εκδήλωση υπό τον τίτλο ‘Απ’ ελεύθεροι’ – ‘Μικρά μεγάλη Ασία - Πατρίδα αλησμόνητη’ θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Κάτω Παναγιάς την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στις 6.00μ.μ. και το Σάββατο 9 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου. 
Η τιμητική εκδήλωση θα περιλαμβάνει ημερίδα με ομιλίες/παρουσιάσεις αφιερωμένες στους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής και ειδικότερα της Κάτω Παναγιάς και της Νέας Κίου, καθώς και θεατρικό αναλόγιο με συνοδεία προβολών και ζωντανής μουσικής και τραγουδιών.

Η συνάντηση θα διοργανωθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την COVID-19. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Συντελεστές εκδήλωσης

Γενικός συντονισμός εκδήλωσης, επιλογή/συγγραφή κειμένων/μαρτυριών: Πολυξένη Βελένη, Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Αστέριος Πελτέκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Αστέριος Πελτέκης.

Ηθοποιοί: Θάνος Κοντογιώργης, Τερέζα Καζιτόρι.

Μουσικοί: Παντελής Πέτρου, Κυριάκος Πέτρου.

Τραγούδια: Τερέζα Καζιτόρι (σύνθεση), Κυριάκος Πέτρου (σύνθεση), Πολυξένη Βελένη & Αστέριος Πελτέκης (στίχοι).

Κινησιολογική επιμέλεια: Αναστασία Κελέση.

Video art/φωτογραφίες/ηχητικά εφέ: Παντελής Πέτρου.

Φωτισμοί: Χρήστος Μποζίκης

Σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Αργολίδας και Ηλείας, με τον Επιμορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Παναγιάς, την Κοινωφελή Επιχείρηση Άργους Μυκηνών και την Επιτροπή Μνήμης του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ