ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Μαλτέζος: Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα για το θέμα της απολιγνιτοποίησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:47:00 μ.μ. | |
Πρόεδρος ΠΕΣΥ Πελοποννήσου
Μετά από μία συζήτηση που διήρκεσε καθ'όλη τη συνεδρίαση της Δευτέρας, 11 Απριλίου, σχετικά με το θέμα της απολιγνιτοποίησης της χώρας και ειδικότερα σχετικά με τη Μεγαλόπολη, παρέμβαση στην συζήτηση έκαναν και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου Ιωάννης Μαλτέζος "καταλήξαμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο στο ακόλουθο ψήφισμα, όπως το πρότεινε η Περιφερειακή Αρχή:
 
1. Η πολιτική της απολιγνιτοποίησης είναι ορθή. Η διεθνής συγκυρία όμως, επιβάλλει την αξιοποίηση των σύγχρονων λιγνιτικών μονάδων στο χρόνο που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον.

2. Επιβάλλεται η παραπέρα προώθηση κατασκευής ΑΠΕ, με τον κατάλληλο χωροταξικό σχεδιασμό.

3. Είναι ανάγκη να υπάρξει άμεσα κοινωνική πολιτική στήριξης κυρίως των αδύναμων κοινωνικά ομάδων από την κυβέρνηση, με την επιστροφή των υπερκερδών των επιχειρήσεων στην ενέργεια.

4. Είναι επίσης αναγκαία η δραστηριοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την ύπαρξη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στην ενέργεια, με έμφαση στις καθαρές μορφές της.

5. Τέλος, η συνημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης επιβάλλεται να μελετηθεί από την κυβέρνηση και να αξιολογηθεί με θετικό τρόπο."

Αν θέλετε να δείτε τη συζήτηση, πατήστε επάνω στο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=r3uzEze6mpA
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ